Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl Hz. Mevlana’nın vuslat gününde düzenlediği Şeb-i Arus etkinliğine bu yıl şair Serdar Tuncer katıldı. Hz. Mevlana’yı anma ve anlama etkinliği vurgusu yapılan programa gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekti.

Hz. Mevlana, hakka yürüyüşünün 741. yıldönümünde güzel bir etkinlikle anıldı. SDKM’de düzenlenen etkinliğe şair yazar ve tv programcısı Serdar Tuncer de konuşmacı olarak katıldı. Salon hınca hınç dolarken dışarıda kalanlar da bekleme salonunda LED ekranlardan programı izledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak yaptığı konuşmada, “Mevlana anlattıklarıyla bizi aşkla yürümeye sevmeye sevilmeye gönül deryasında derinlere dalmaya davet ediyor. Mevlana’yı gelecek nesillere anlatmak görevimiz. Mevlana’dan öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

Tuncer ise Mevlana’nın anlattıklarının doğru yorumlanması gerektiği üzerinde durarak, “Şiiri, sözü bahane edip aslında Mevlana’yı anlama çabası içerisindeyiz. Hz. Mevlana bu toprakların insanının çok sevdiği fakat az tanıdığı bir değerdir” diye konuştu. Şair Tuncer, mizahi anlatım tarzıyla da büyük beğeni topladı. Gece Mavera Türk Müziği Topluluğu’nun sema gösterisiyle son buldu.