Körfez Belediyesi kaymakamlık binasının çehresini değiştirmek için çevre düzenlene projesi başlattı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, yıllardır hiçbir düzenleme ve bakım yapılamayan Körfez Kaymakamlığı’nın çehresini değiştirmek için başarılı bir proje çalışması başlattı. Başkan Baran, Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Denli ve Selahattin Kabadayıoğlu, Körfez Kaymakamlığı mal müdürü Mustafa Ergün, Körfez Kaymakamlığı binası Çevre Düzenleme Projesini değerlendirmek ve kat edilen mesafeyi görüşmek üzere bir araya geldiler.

Körfez Kaymakamlık hizmet binası önünde yapılan çalışmalar ile Kaymakamlık çevresi güzel bir görünüm kazanmaya başladı. Kaymakamlık hizmet binasının önünde bulunan otopark yıkılıp yeniden yapılması kaymakamlık binasının büyük ölçüde rahatlamasına sebep olacak. Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce bina etrafında kaldırım ve parke örme çalışmalarında da son aşamaya gelindi. Proje kapsamında Kaymakamlık binasının girişi ise batı tarafına alındı.

Çevresinin şimdiden şekillenmesinin ardından vatandaşlar çalışmaların sonunda Körfez’e yakışır bir Kaymakamlık hizmet binasının olacağını ifade ettiler. Ayrıca Kaymakamlık binası önünde bulunan tören alanının da yapımına yeniden başlandı. Özel olarak getirilen granit taşlarla döşenen tören alanı güzel bir görünüme sahip olacak.

Daha önceki günlerde bina girişinin güzel bir görünüme sahip olması için bir çalışma başlatılmış ve kısa bir sürede güzel bir netice alınmıştı. Yapılacak olan proje beraberinde birçok yeniliği birlikte getirecek. Kaymakamlık alanına yeni bir spor alanı ve basketbol sahası yapılacak. 17 dönüm olan Kaymakamlık alanının 11 dönümü tamamen yeşil alan olacak.

Yeşillik içerisinde olacak olan kaymakamlık hizmet binasına birçok bitki ve çiçek Körfez Belediyesi tarafından getirilip dikilecek. Çiçek parterlerinin yanı sıra aydınlatma sistemleriyle donatılacak. Körfez Belediyesinin verdiği proje desteğiyle kaymakamlık binasının çehresi değişecek. Hizmet binasına gelen vatandaşlar için ayrı bir oturma ve dinlenme alanları da projede dahil edilip, çalışmalarına başlanıldı.

Körfez Belediyesinin proje ve ekipman desteği ile çalışmalar son sürat devam ediyor. Çalışmaların bir an önce tamamlanıp vatandaşın hizmetine girebilmesi için Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can ve Belediye Başkanı İsmail Baran bir zirve toplantısı gerçekleştirdi. Yapılan zirvede çalışmalarının aşamaları değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmeler sonucu açıklama yapan Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, “Göreve yeni başlamama rağmen Körfez’e alışma sürecini çabuk atlattık. Körfezli vatandaşlar ve çalışma arkadaşlarımızla sıcak ve samimi bir bağ kurduk. Bu işimize yansıyınca alışma sürecini geride bırakıp çalışmalarımıza hız kazandırdık. Belediye başkanımız ile birlikte Körfez ile ilgili değerlendirmelerimiz oldu. Kısa süre içerisinde başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum. Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bir belediye başkanımız var, Körfezliler çok şanslı” dedi.

Yeni hayata geçirilen Kaymakamlık binası çevre düzenlemesine de değinen Kaymakam Can, “Kaymakamlık binamızın ve çevresi konum itibari ile çok iyi bir noktada. Yeni yapılan düzenleme ile de bu alanı daha güzel yaparak halkımıza daha güzel hizmetler sunacağız” diye konuştu.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise yapılan düzenleme ile Körfezlilerin hak ettiği hizmeti daha iyi bir şekilde alacaklarını belirtti. Belediye Başkanı İsmail Baran, “Modern bir kent oluşturmak için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Körfezin estetik bir görünüme sahip olması için Körfezli yöneticililer ile sürekli iletişim halindeyiz. Biz yöneticiler olarak halkımızın rahatlığını düşünerek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bugün Kaymakamlık alanımızda bir takım çalışmalar başlattık. Proje bitme aşamasına geldi. Güzel bir görünüme ve çevreye sahip olacak olan Kaymakamlık alanımız yeşilliklerle donatılacak” dedi.