Körfez Belediyesi, köy statüsünden çıkarılarak mahalle olan Sevindikli köyünde toplu ruhsat verme töreni gerçekleştirdi.

Yeni yasayla, mahalle statüsüne dönen köylerin ilçe belediyelerine bağlanmasıyla birlikte Körfez Belediyesi, yeni mahalle olan köylere hizmet götürmeyi sürdürüyor. Getirilen yeni yasa ile köylerdeki yaşayan vatandaşların hak mahrumiyetine uğramamaları için bir çalışma başlatan Körfez Belediyesi, kısa bir süre önce vatandaşları bilgilendirerek yeni yasayı anlatmıştı. Bir sıra dâhilinde yeni mahalle olan ve merkez mahallelere, hizmet götüren Körfez Belediyesi, kırsal mahallelerde ilk olarak acil olan işlerin yapımıyla işe başladı.

İlk iş olarak Körfez Belediyesi köylerde bulunan esnaflara ruhsat dağıtımı ile başladı. Sevindikli köyünde düzenlenen program ile 31 esnafa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla ruhsat belgeleri verildi. Düzenlenen programa köy halkı büyük ilgi gösterdi. Cuma namazının kılınmasının ardından programın yapılacağı yere geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Sevindikli Köy Muhtarı Engin Öztürk tarafından karşılanarak muhtarlık binasına geçildi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, köyleri önemsediklerini ifade ederek, ’’Siz değerli halkımız belediyemize kadar gelerek yorulmadan, uğraştırmadan ruhsat belgelerinizi çerçeveletip sizlerin ayağına kadar getirelim dedik. Köylerimiz ilçe belediyelerine bağlanmasıyla birlikte Körfez Belediyesi olarak hiç zaman kaybetmeden birçok hizmeti sizlerle buluşturduk. Yeni projelerle köylerimizi merkez mahallelerimiz gibi önemseyeceğiz. Yapacağımız hizmetlerle sınırlı kalmayacak her geçen gün hizmet çıtasını daha yükseklere siz değerli kardeşlerimle birlikte taşıyacağız” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “31 iş yerinin Körfez Belediyesine mi gelmesi kolay, yoksa bir memurun köylere gelmesi mi kolay, işte bu yüzden hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürüyoruz. Sevindikli köyümüze kültür merkezi yapacağız. Plan ve projesini kısa bir süre içerisinde tamamladık. Köyümüz birçok köyleri etrafında topladığı için merkez köy olarak buraya yapacağımız kültür merkezi 2015 yılının sonunda hizmete açılacak” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, köy halkının istek ve taleplerini dinleyerek sorularını cevapladı. Başkanlar daha sonra esnafların ruhsat belgelerini dağıttı. Belgelerini alan esnaflar yapılan hizmet için Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür ettiler.