Körfez Belediye Başkan Vekili Faruk Denli 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçedeki okulları ziyaret ederek eğitimcileri kutladı.

Öğretmenler Günü nedeniyle Körfez’de bulunan okullara ziyaret gerçekleştiren Başkan vekili Faruk Denli, Tüpraş 50. Yıl Lisesi ve Tüpraş İlköğretim okulunu ziyaret etti. Okul müdürleri ile öğretmenlerle buluşan Başkan vekili Denli kısa bir konuşma yaparak eğitimcilerin öğretmenler gününü kutladı. Sıcak ve samimi şekilde devam eden ziyaret Başkan vekili Denli öğretmenlere çeşitli hediyeler takdim etti.

Denli daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, Körfez Milli Eğitim Müdürlüğünce Oruç Reis Lisesi tarafından organize edilen programa katıldı. Körfez protokolünün büyük ilgi gösterdiği programa Körfez Belediye Başkan Vekili Faruk Denli, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Hava Radar Mevzii Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karaküllah, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez İlçe Jandarma Komutanı Fikret Kale, Belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, birim müdürleri ve ilçe genelinde görev yapan öğrenci ve öğretmenler düzenlenen programa katıldı.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün hazırladığı slayt gösterisiyle başlayan program Körfez’de görev yapan emekli öğretmenlere plaket takdim edilerek devam etti. Programda kürsüye davet edilen Körfez Belediye Başkan Vekili Faruk Denli yaptığı konuşmada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacak" sözünü hatırlatarak öğretmenliğin çok kutsal ve önemli bir görev olduğunu söyledi. Başkan Vekili Denli, “Haftanın sadece bir gününün anneler günü, öğretmenler günü olması güzel bir şey değil. 365 günün olması lazım. Ama bir günde olsa bir araya gelinmesi hatırlanması güzel. Gününüzü tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bizlerden arzu ettiğiniz veya yapmamız gerekenler olursa gücümüz nispetinde talep ve isteklerini yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Öğretmenler Günü kapsamında devam eden program öğrencilerin yaptığı müzik korosuyla devam etti. 128 yeni öğretmenin Körfez’de göreve başlamasıyla birlikte programda yemin töreni düzenlendi. Toplu bir şekilde düzenlenen yemin töreninde 128 öğretmen yeni görevlerine yemin ederek başladı. 24 Kasım Öğretmenler Günü Kapsamında birçok etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında dereceye giren okul ve öğrenciler ödüllerini Körfezli protokolden aldı.