Körfez Belediyesi, çıkarılan yasa gereği vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını almaya devam ediyor.

Bazı kamu alacaklarıyla ilgili olarak çıkan Torba Yasa’nın ardından vergi faiz affından yararlanmak isteyenler için başvuru alımları devam ediyor. Yeni çıkan yasayla, emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payıyla buna bağlı gecikme zammına yönelik borçları yapılandırma imkanı getirilmişti.

Körfez Belediyesi yoğunluktan dolayı 1 Aralık 2014 günü ise son gün olması sebebiyle veznelerini hafta sonu da açık tutacak. Vergi affı başvurularının 1 Aralık 2014 tarihinde sona ermesi nedeni ile 29 Kasım Cumartesi ve 30 Kasım Pazar tarihleri saat 09.00’dan akşam 16.00’ya kadar Körfez belediyesi vezneleri hizmet verecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Torba Yasa’da çıkan geniş düzeyli vergi affından faydalanmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Baran, hükumetin çıkardığı torba yasadaki affın borçlular için önemli bir imkan olduğuna dikkat çekerek, başvuru süresinde Körfez Belediyesi’ne müracaat edilmesini, zamanında başvurmayanların aftan faydalanamayacağını” dile getirdi.