Körfez Belediyesi tarafından halkın hizmetine kazandırılan ve çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen 1.5 kilometrelik Körfez-Hereke Şirinyalı’da sahilinde ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ düzenlendi.

Körfez Belediyesi’nce çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan 1,5 kilometrelik Şirinyalı sahil, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın katıldığı Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne ev sahipliği yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ ilan etmesinden bu yana Kocaeli genelinde başlatılan sağlıklı yaşam yürüyüşlerinin Körfez Şirinyalı ayağına Körfez halkının yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşe sivil toplum kuruluşları ve belediye personeli de katıldı.

Şehre yakınlığı, Turistik değerlere sahip olması ve doğa harikası güzellikleriyle ön plana çıkan Hereke sahili, yürüyüşlerini yapan gencinden yaşlısına yüzlerce kişi yoğun geçen şehir ve iş stresinden bir nebze olsun uzaklaşıp hem spor yaptılar hem de sohbet edip hoş vakit geçirdiler. Uzun bir yürüyüşün ardından bitiş noktasına gelen vatandaşlar yorgunluklarını kamelyalar ve ağaçların altında dinlenerek yürüyüşlerini noktaladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yürüyüş öncesinde yaptığı konuşmasında, sağlıklı yaşamın yürüyüş yaparak olacağını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli ve Körfezin güzel insanları, her şeyin en güzeline ve en kalitelisine layıktır. Yürüyüş en kolay ve en güzel yapılabilecek bir spor dalıdır. Doktorlar da yürüyüşü her zaman vurgu yaparak tavsiye ediyor. Bizde bu tavsiyeleri göz önüne alarak Kocaeli’nin her bölgesinde güzel ve kaliteli yürüyüş parkurları ve sahil şeritleri yapıyoruz” dedi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise Körfezlilerin yaşam kalitelerini düşünerek hizmet ettiklerini söyledi. Hereke’de başlatılan sahil düzenleme çalışmasına da değinen Başkan Baran, İnsan odaklı hizmet üretmenin gayreti içerisinde her geçen gün önemli hizmetlerin tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulma çabasında olduklarını söyledi. Başkan Baran, “Yaptığımız projede alanında, siz değerli Körfezlilerle birlikte sağlığımız için yürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yürüyüşlerimizi bundan sonraki süreçte daha sık yapacağız. Sağlığımızın korunması ve geliştirilmesi için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı son derece önemli bir anahtardır. Hep birlikte sağlıklı Körfez, sağlıklı yaşam için çalışacağız” dedi.

Yürüyüşün ardından, katılımcılara sabah kahvaltısı ikram edilmesi sonrasında toplu resim çekilerek ’Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ sonlandı.