Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş ‘Muhabbet Kapısı’ adlı konferans verdi.

Yarımca Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karaküllah, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruşları ve temsilcilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İslam’da ailenin önemine değinen, Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Aile konusunda Resulullah Efendimiz’in (S.A.V) öğretileri var. Bize öğrettikleri var. Biz, birçok şeyi ondan öğrendik. Kur’an’dan ve sünnetten öğrendik. Yani, biz anneye, babaya nasıl davranılır? Eşler birbirine karşı nasıl davranmalıdır? Çocuk nasıl terbiye edilir? Komşu ile ilişkiler nasıl olur? Akrabaya sıla-i rahim nasıl olmalıdır? Hepsini bize dinimiz öğretmiş. Kendi çabamızla uğraşarak, bularak, zorlanarak değil. Elhamdülillah ezan sesleriyle, minare ve camilerin kubbeleriyle büyümüşüz. Mayamız sağlam, aile de sağlam. Ama aile konusunda iletişim gelişmesiyle beraber faydası olduğu gibi zararları da oldu. Son yıllarda bir ailede dejenere ve yozlaşma başladı. İnsanlar çabuk çıtkırıldım oldular. Aileler çabuk parçalanır oldu” dedi.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Mustafa Karataş’a teşekkür eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Hocamız bizlere çok yararlı bir konferans verdi. Kendisinden Allah razı olsun, ayaklarına sağlık” dedi. Yapılan konferansın ardından Belediye Başkanı İsmail Baran Körfez’in simgelerinden biri olan kiraz motifini Prof. Dr. Mustafa Karataş’a verdi.