İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü her yıl periyodik olarak düzenlediği okullar arası atık toplama yarışması bu sene de düzenleniyor.

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ambalaj atığı, atık pil ve elektronik atık toplama yarışmalarında dereceye giren ilk 3 okula çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmanın son katılım tarihinin 31 Mayıs 2015 olduğu öğrenildi. İlgililer, okulların biriktirdikleri atıkları son güne bırakmadan teslim edebileceklerini ifade ederek, “Eğitim kurumlarımızın teslim ettikleri atık miktarı listelenerek 29 Mayıs sonrası toplanarak rakamlar netleşmiş olacak” şeklinde konuştular.

Projenin ilk ve ortaöğretim okullarında çevre bilincini aşılamak ve çocukların daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmalarını sağlamak olduğunu söyleyen yetkililer, “Geleneksel hale gelen yarışmaya eğitim kurumlarımız her sene büyük ilgi göstermişti. Bu sene de katılımın yoğun olmasını bekliyoruz. Okullarda verdiğimiz çevre bilinçlendirme eğitimlerinin yarışmaya katılımda büyük etkisi olmaktadır” dediler.