Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları, Konservatuvar hocası Gülseren Kahraman’dan ebru sanatıyla ilgili eğitim aldıktan sonra birlikte ebru yaptılar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına “Geleneksel el sanatlarından ebru sanatı ile buluşma” konulu eğitim verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı hocası Gülseren Kahraman tarafından verilen eğitimde, ebru sanatının tarihsel gelişimi anlatıldı ve katılımcılarla birlikte ebru yapıldı.

Ebru sanatının tarihsel gelişimini aktaran, ebru örneklerini görsel olarak sunan Kahraman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Seka Kültür alanında Geleneksel El Sanatları Evi’nde de hocalık yaptığını belirterek, ülkemizde hiçbir yerde olmayan bir ebru atölyesinin Geleneksel El Sanatları Evi’nde bulunduğunu söyledi. Katılımcıları eğitim almaları için Sekapark’ta bulunan Geleneksel El Sanatları Evi’ne davet eden Kahraman, “Sanatla uğraşmak insan zihnindeki fuzuli düşüncelerden sizi arındırır, sizi dedikodudan kötü düşüncelerden uzak tutar” dedi. Kahraman, katılımcılara geleneksel el sanatlarından ebruyla ilgilenmeleri hususunda tavsiyede bulundu.