Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Sporcu Eğitim Merkezi’ne ek bina yapım çalışmalarını tamamlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nin (SEKASEM) yanında inşa ettiği ek binayı tamamlıyor. Yeni ek binada farklı spor bölümleri oluşturulacak. Pek çok sporcunun yetişmesinde katkısı olan merkezin yeni binasında okçuluk ve sağlıklı yaşam gibi bölümler de yer alacak.

Yapı yaklaşık bin 155 metrekare alan üzerinde inşa edildi. Proje kapsamında mevcut bulunan 20 makastan oluşan çelik çerçeve sistemi kumlama ile temizlendi. Çelik sistemin hasarlı olanları değiştirildi. Mevcut zemin kotu 60 santim yükseltildi betonarme subasman oluşturuldu.

Proje kapsamında, çelik taşıyıcı sistem tuğla duvarlar ile kaplanarak bölümler oluşturuldu. Yapıda 218 metrekare ve 329 metrekare olmak üzere iki adet sağlıklı yaşam salonu ve 55 metrekare okçuluk atölyesi yer alıyor. Yapının içinde 73 metrekare yeme içme salonu, 50 metrekare bay- bayan giyinme odası, 10’ar metrekarelik 3 adet antrenör odası, bay-bayan lavabolar, duşlar, sauna, güvenlik odası, teknik birimler, mutfak ve mescit bulunuyor.

Ek binanın yapımı için, 6.8 ton çelik karkas için profil, 255 metreküp beton kullanıldı. Sağlıklı yaşam salonlarına yaklaşık 547 metrekare ahşap parke döşenerek 650 metrekare ısı yalıtımı için mantolama yapıldı. Kolon kaplaması olarak dış cepheye 330 metrekare alüminyum kompoze kullanıldı. Yapının çatısında bin 450 metrekare sandviç panel döşenirken kapı ve pencerelerde bin 850 kilogramlık alüminyum doğrama yapıldı.