2012 Londra Olimpiyatlarındaki temsilcimiz Selçuk Eker, On yedinci kez Türkiye şampiyonu olarak, 2016 Rio Yolunda büyük bir yol kat etti.

Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası Hatay’ın İskenderun ilçesinde 50 ilden 180 sporcunun katılımıyla İskenderun Spor Salonu’nda yapıldı. Şampiyonaya branş yöneticisi Ömer İslamoğlu, antrenörler Ali Çelikiz, Serkan Bal, Cihan Başaran, Recep Özkar nezaretinde dokuz sporcuyla katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’lu boksörler, zorlu şampiyonada bir şampiyonluk birde üçüncülük elde etti. Geçtiğimiz hafta yapılan kulüpler şampiyonasında Fenerbahçe’nin ardından Türkiye ikincisi olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’lu boksörler, kulüpler şampiyonasının hemen ardından ferdi şampiyonasında boy gösterdi.

2012 Londra Olimpiyatlarına katılan ve 2016 Rio olimpiyatlarına da katılmasına kesin gözüyle bakılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Selçuk Eker, finalde Dünya şampiyonu Rus asıllı Gairbek Germakanov’u 3-0’lık skorla yenerek, 56 kiloda bir kez daha Türkiye’deki en iyi boksörü olduğunu kanıtladı. On yedinci kez Türkiye şampiyonluğu yaşayan milli boksör Selçuk Eker, kazandığı bu zaferle 2016 Rio olimpiyatları yolunda büyük yol kat etmiş oldu.56 kiloda bir diğer boksör Kadem Topçu ise Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya aldı.

Şampiyona ve 2014 yılındaki Boks branşı hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Boks branşı sorumlusu Ömer İslamoğlu, “Miniklerden, büyüklere Boks Federasyonun organize ettiği tüm şampiyonlara katıldık. 2014 yılında kulübümüzün müzesine 27 kupa ve madalya kazandırdık. Antrenörlerimiz ve boksörlerimiz gerçekten özveri ile çalışıyorlar, kendilerini kutluyorum. 2016 Rio Olimpiyatlarına da iki sporcu ile katılmayı hedefliyoruz. 2014’de olduğu gibi 2015 yılında da başarı çıtamızı yükselteceğiz” dedi.