Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan çaycı, odacı, temizlik görevlisi, personele hijyen eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Servis Elemanı Hijyen Eğitimi” konulu eğitim semineri düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan çaycı, odacı, temizlik görevlisi, personellerine verilen hijyen eğitimi sonunda yazılı sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan personellere sertifika verildi. Dr. Arzu Dalkıran tarafından verilen eğitimde, 2013 yılında yayınlanan 28698 sayılı Hijyen Eğitimi Yönetmeliği anlatıldı. Eğitimde bulaşıcı hastalıklar ve korunma yolarıyla ilgili sunum yapıldı.

Hastalıkların genel özelliklerinden ve korunma yollarından bahsetti. Bulaşıcı hastalıkların özellikle kalabalık çalışılan yerlerde görüldüğünü, hayvandan insana geçen hastalıkların önlenmesi için gıda tüketiminde sütün kaynatılması, etin çiğ tüketilmemesi ve yumurtanın çok pişirilmesi gerektiğini söyledi.

Kişisel eşyaların temizliğinin önemini anlatıldığı seminerde, bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun elin yıkanması, kesinlikle su ve sabunla 30 saniye boyunca akan suyun altında elin bekletilmesi gerektiğini söyledi.