Türkiye 2. lig Kırmızı grupta yer alan Kocaeli Birlikspor, hafta sonu İzmir deplasmanında oynayacağı Altay maçının hazırlıklarına başladı.

Alparslan Türkeş spor tesislerinde gerçekleşen idmana izinli olan Vedat Budak, Uğur Erdoğan, Erhan Şentürk katılmazken, sağ üst adalesinde ağrı bulunan Ramazan Altıntepe ise idmanda düz koşu yaptı. Teknik patron Kemal Kılıç idman öncesi takım kaptanları Efe İnanç ve Adnan Güngör ile 15 dakikalık özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Sağanak yağmur altında başlayan idmanda futbolcular 10 dakika düz koşu gerçekleştirdi. Kuvvette dayalı farklı istasyonlarda çalışan futbolcular, şut çalışmaları yaptı. Şut çalışmalarında Cafer Can attığı gollerle beğeni topladı. Çalışma sırasında kaleci Ziya Aydın, sağ dizinden sakatlanarak idmanı yarıda bıraktı. İdman beşe iki çalışmalarıyla sona erdi.

İdman sonrası Göztepe maçını değerlendiren teknik patron Kemal Kılıç, sekiz hafta sonra kaybettiklerini dikkat çekerek şunları söyledi, "Maçın ilk bölümünde gerçek oyunumuzu ortaya koyamadık. Yediğimiz gole kadar iyi oynadığımız söylenemez. Seyirci atmosferiyle Göztepe’nin daha iyi oynadığını söyleyebiliriz. Ancak ikinci yarı çok çok iyi oyun ortaya koyduk.76. dakikaya kadar çok üstün bir oyun ortaya koyduk. Golü attık ondan sonrada bir kaç net gol pozisyonununda golü kaçırdık. Galibiyete daha yakın olan bizdik. İyi bir maç oldu ama malesef kaybettik.’’

Son üç maçtan en az yedi yada dokuz puan almaları gerektiğini ifade eden Kılıç, ’’İlk beşe girebilmemiz için bunu başarmamız gerekiyor. Gerçekten hep aynı şeyler oluyor. İyi oynadığımız maçları kaybediyoruz yada berabere kalıyoruz. Bir şansızlık ar üzerimizde.Gerçek olan birşey var ise hakkettiğimiz yerde değiliz. Sonuna kadar matematiksel şansımız devam ettiği sürece şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Şampiyonluk iki etaplı bir süreç şampiyon olamazsak ilk beşte play-ofa kalarak hedeflediğimiz birinci lige çıkacağız" dedi.