Kocaeli’de eğitim gören 91 ülkeden, bin 365 uluslararası öğrenci için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde koordinatörlük kuruldu.

Kocaeli’nde eğitim gören uluslararası öğrencilerin ilk adres olmayı amaçlayan Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, Türkiye’de ilk defa Kocaeli Belediyesi tarafından kuruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Antikkapı Restoran’da Uluslararası Öğrenci Tanışma Programı düzenlendi. Tanışma programına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknoloji Üniversitesi’nde 91 farklı ülkeden toplam bin 365 uluslar arası öğrenci olduğuna vurgu yaparak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, “Bugün gurbette olan kardeşlerimizle bir aradayız. Gurbette olmak zordur, ancak biz elimizden geldiğince sizlerin daha rahat etmeleri için çabalayacağız. Büyükşehir bünyesinde kurmuş olduğumuz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, bizzat Türk Dünyası ve Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı da olan Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatlarıyla kuruldu. Koordinatörlüğün oluşturulmasında Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın da büyük emekleri oldu. Bizler, sizlere en iyi şekilde hizmet sunmaya hazırız. Sizin birinci önceliğinizin eğitim olması gerekiyor. Üniversitelerinizi bitirip ülkelerinize döndüğünüzde yine sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gelecek 10 yılda Türkiye’de yaklaşık 250 bin uluslar arası öğrencinin eğitim göreceğini söyleyen Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat ise, "Türkiye genelinde 39 dernekle uluslar arası öğrencilere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Her bir öğrencinin hem kendi ülkesi hem de Türkiye’nin gönüllü bir temsilcisidir" dedi.