Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, mahalle gezileri kapsamında Maşukiye mahallesini ziyaret etti.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe’yi Dinliyoruz” projesi adı altında Cuma günleri gerçekleştirdiği gezilere geçtiğimiz hafta Sarımeşe’yle birlikte Maşukiye mahalle toplantısını da ekledi. Bir haftaya iki mahalle gezisi sığdıran Üzülmez, beraberindeki belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, koordinatörler ve icracı müdürlerden oluşan ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği gezide Maşukiyeli hemşerilerini dinledi. 30 Mart yerel seçimleri sonrası Çınarlı ve Soğuksu mahallerinin birleşmesiyle oluşan Maşukiye mahallesinde gün boyu inceleme ve temaslarda bulunan Üzülmez, mahalle sakinlerinin istek, öneri ve şikayetlerini dinledi. İşyeri ziyaretlerinde bulunurken Maşukiye esnafıyla tek tek tokalaştı, küçük büyük herkesle sohbet etti.

“41 Proje” kapsamında Maşukiye mahallesinde gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi veren Hüseyin Üzülmez; “Suudi Arabistan Ticaret Ateşesi ile İstanbul’da bir görüşmem oldu. Arapların Maşukiye’yi ne kadar beğendiklerinden bahsettik. ‘Cennet herhalde burası olsa gerek’ diyorlar ve Maşukiye’nin gerek doğası gerek çevresiyle ne kadar hayran olunası bir yer olduğunu konuşuyorlar. Buradan yola çıkarak Maşukiye’nin hak ettiği değeri projelerimiz ve gayretimizle kazandıracağız” dedi.

Maşukiye ile ilgili projeler hakkında vatandaşla istişarede bulunan Üzülmez, Maşukiye Meydan Projesi, semt pazarlarının düzenlenerek organik yerel ürünlerin sergilenip Kartepelilerin aile bütçesine katkı sağlayacağı kapalı pazarın yapılması, Maşukiye Hizmet Binası’nın mahalle konağına dönüştürülmesi gibi projelerden bahsetti. Mahalle konağına dönüştürülmesiyle birlikte bu bölgenin çevresinin de ona göre şekilleneceği değinen Başkan Üzülmez, kurs merkezleri, bilgi evi, kütüphane, muhtarlık ofisi, çay bahçesi ve mescidiyle tam bir bütün olduğunu düşündükleri projenin bittiğini ve ihale aşamasına geldiği müjdesini de verdi. Maşukiye’nin göz alıcı doğal güzelliklerine zarar verilmeden dağ yamaçlarına yapılacak olan turizm bölgesine yakışır bir dizi projenin de yolda olduğu haberini verdi.

Maşukiye Mahalle Muhtarı Mete Karakuş, Maşukiye Meclis Üyesi Orhan Akyüz, Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz ve Murat Sabri Çakır’ın da katıldığı gezide mahalle sakinleri Başkan Üzülmez’e sorunlarını ilk ağızdan aktarma fırsatı buldu. Halk meclisinde Kartepeli hemşerilerle karşılıklı istişarelerde bulunan Üzülmez, sorunlarını dinleyerek, yetki ve sorumluluk dahilinde çözüm süreçlerini başlattı. Maşukiye’nin doğal güzelliklerinden çokça bahseden Başkan Üzülmez, teleferik yapımı ve işletilmesiyle alakalı henüz proje aşamasında olan çalışmaların sürdüğünü belirtirken çeşitli şirketlerden konuyla alakalı bilgi alındığını ve ön fizibilite çıkarılması istendiğini söyledi.

Maşukiye, Derbent, Balaban, Suadiye ve Arslanbey güzergâhı üzerinden gelerek Karatepe’ye kadar uzanan dağ altında 13 km olacak şekilde planlanan bisiklet ve yürüyüş yolu planından bahseden Üzülmez, ilçe genelinde 50 bin ton asfalt dökülerek yol yapımı alanındaki çalışmalara ne denli önem verildiğinin de altını çizdi. Vatandaştan gelen bir soru üzerine zararlı madde kullanımı ve çözüm önerileri hakkında konuşan Başkan Üzülmez, “Bonzai ve benzeri madde kullanımları tüm dünyanın ortak sorunu. Asgari yaş seviyesi gittikçe aşağı düşüyor. Bu konuda en büyük görev ailelerimize düşüyor. En çok dertlenmesi gereken kişiler bizleriz. Bu bakımdan konuyla ilgili Polis Teşkilatı bünyesinde bir birim kuruldu ve çalışmalara hız verildi. Daha önce de İl Emniyet Müdürü, Kaymakamımız ve ben bir toplantı yapmış ve çözüm önerilerini konuşmuştuk. Bu illetin ürediği ne kadar kuytu köşe varsa denetleyeceğiz ve çocuklarımızı zehirleyenlere fırsat vermeyeceğiz. Şahsım ve belediye olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız, bonzaiye savaş açtık.” dedi.

Soru ve önerilerini ileten mahallelilerin isim ve numaraları alınarak konularla alakalı gelişmelerin bildirileceği ve sonuç sorgulamasına dair geri dönüş yapılacağını belirten Üzülmez, misafirperverlikleri için Maşukiye halkına teşekkür etti.