Kartepe Belediyesi, çocukların bisiklet kullanımı artırmak ve hareketli yaşama dikkat çekmek için bisiklet yarışları düzenledi.

Kartepe Belediyesi, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Bisiklet İl Temsilciliği işbirliğinde bisiklet yarışları düzenledi. Çocukların tüm zamanlarını bilgisayar üzerinde geçirmelerini engellemek, bisiklet sporunu sevdirmek ve bisiklet kullanmaya teşvik amacıyla düzenlenen yarışlara 110 öğrenci katıldı. Kartepe Yürüyüş Yolu’ndaki bisiklet parkurunda düzenlenen Bisiklet Yarışı kız-erkek iki farklı grup toplam 4 kategoride düzenlendi. İlk startını Kartepe Belediye Başkanı İbrahim Üzülmez verdi.

Ödül töreninde çocuklara yönelik projelerinden söz eden Başkan Üzülmez, “Kartepe Belediyesi olarak gerek yazın yüzme kursları, spor kursları, kışın spor okulları, bilgi evleri ve bu tür organizasyonlarla çocuklarımızı geleceğe donanımlı hazırlıyoruz. Tüm çocuklarımızın spor yapmaları ve boş zamanlarını yararlı uğraşlarla geçirmeleri için etkinlikler yapıyoruz. Spor yapmayan çocuk kalmasın anlayışı ile çocuklarımızın ruhen ve bedenen sağlıklı yetişmeleri için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışlara katılan öğrenciler arasında yapılan kura çekilişi sonunda 3 bisiklet ve 6 saat de hediye edildi.