Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’i makamında ziyaret etti.

İlçe belediye başkanlarına yönelik iadeyi ziyaretler kapsamında Kartepe’ye gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu belediye önünde yardımcıları ile birlikte karşılayan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Sayın Valim Hoşgeldiniz” diyerek selamladı. Binaya girdiğinde ise samimi ve içten yaklaşımı ile dikkat çeken Vali Güzeloğlu, belediye çalışanları ve vatandaşlara hatır sorup selam verdi.

Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş’un da eşlik ettiği ziyarette Vali Güzeloğlu’nu makamında konuk eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, belediye çalışmaları hakkında da bilgiler aktardı. Ziyaretiyle ilgili açıklamada bulunan Vali Güzeloğlu, “Kartepe Belediyemizi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kartepe ilçemiz yeni ama kentimizin gelişim sürecinde çok önemli ve güzel bir ilçemiz. Alt yapısı ile yeni dönemdeki gelişme ve konut alanları ile özellikle turizm potansiyeli ile Kocaeli’yi taçlandıran Kocaeli’ye değer katan bir ilçemiz. Değerli başkanımız belediyecilikte tecrübeli bir kardeşimiz, geçmiş deneyimleriyle ve bugün de Kartepe Belediye Başkanlığı mesuliyetiyle hayırlı, güzel ve kalıcı hizmetlerde bulunacaktır. Amacımız tek, millete hizmet etmek. Yarını bugünden daha iyi bir düzeye getirmek için bu doğrultuda hep birlikte katkı vermek. Türkiye büyük bir yürüyüşe hazırlanıyor. 2023’te inşallah dünyanın en güçlü ilk 10 ülkesi ve ekonomisi hedefine doğru kararlılıkla yol alıyoruz. Sıklıkla söylüyorum, Kocaelimiz bu yürüyüşe bu hedefe katkı koyan, bunu zenginleştiren ve bunu geliştiren bir büyükşehirimiz Kartepe’de bu zenginliğe değer katan ve her yeri çok güzel bir ilçemiz. Değerli başkana, meclisine, değerli çalışma arkadaşları, tüm belediye personeli ve onların nezlinde tüm Kartepeli vatandaşlarıma en içten sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum. Burada olmaktan duyduğum memnuniyet çerçevesinde sayın başkana başarılar diliyorum” dedi.

Valinin ziyaretinden dolayı kendilerini şereflendirdiği ve onurlandırdığı için teşekkür eden Başkan Üzülmez, “Sayın Valimizin ifade ettiği gibi Kocaelimiz, Türkiye’nin 2023 hedefi olan dünyanın en büyük ekonomisine sahip 10 ülkesi olma hedefine en büyük katkıyı veren il. Kartepe İlçemizde, Kocaeli’ne bu gücü veren en önemli ilçelerden bir tanesi. Kartepe bugüne kadar sanayisi ile uluslararası yatırımcıların yatırım yaptığı bir ilçe. Oysa çok daha güzel, Allahın lütfü güzellikleri olan ilçemizi bu dönemde turizmiyle ön plana çıkarma hedefiyle buna bağlı ticari potansiyel ve aktivitelerle öne çıkartmaya çalıştığımız bir ilçemiz. Doğal güzellikleri önce yurt içinde sonrada inşallah uluslararası düzeyde tanınan ve bilinen bir ilçe olması yolunda çalışmalar yapıyoruz. Valiliğimizin, büyükşehir belediyemizin, milletvekilleri, bakanlarımızın ve hükümetimizin desteği ile bir takım çalışmalar yapıyoruz. KSO ve İTO’nın da katkıları ile bir ekonomi zirvesi yapmayı planlıyoruz. Zirveden öte Kartepe’nin bu güzelliklerinin ulusal ve uluslararası düzeyde, toplantı, seminer ve kongre merkezi yapılabilmesi noktasında önemli bir idealim var. Ulusal ve uluslararası düzeyde özellikle Körfez ve Arap ülkelerinden hem yaşamak hem de ticaret yapmak anlamında çok sayıda girişimciler ve müracaatlar var. Bizde bunu belli bir seviyede, tutmak için büyükelçiler ve ticari ateşeler düzeyinde ilişkiler kuruyoruz. İnşallah gelenlerinde mutlu olacağı, bizlerinde Kartepelilerinde yaşamaktan mutlu olacağı güzel bir Kartepeyi inşaa ederiz. Başta da ifade ettiği gibi o büyük yürüyüşte biz Kartepe olarak Kocaeli’ye ve Türkiye’ye destek olmaya devam edeceğiz. Tekrar ziyaretinizle büyük onur ve şeref duyduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.