Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki diğer belediyelere, projeleri ile örnek olmaya devam ediyor.

Son olarak Kocaeli genelinde başarı ile uygulanan ve başarı sağlanan “Vektör Mücadelesi” ile ilgili büyükşehir yetkilileri, Antalya’da düzenlenen “II. Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyumuna“ davet edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz ve Veteriner Şube Müdürü Muhammed Feyzi Karabıyık sempozyumda diğer belediyelere tecrübelerini paylaştılar.

Belediyeler, firmalar, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve Vektör Mücadelesi konusunda uzman akademik personelin katılımıyla Antalya’da düzenlenen “II. Ulusal Vektör Mücadelesi Sempozyumuna” katılan Veteriner Şube Müdürü Muhammed Feyzi Karabıyık sempozyumda Vektör Mücadelesiyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun sonunda kendilerine bu imkanı veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkürlerini sunan Karabıyık, sunumla ilgili kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Mikro organizmaları bünyesinde taşıyan, bunları insan vücuduna bulaştıran, çevre ve insan sağlığını tehdit eden, hastalık yapan, doğaya, bitkilere ve insanlara zarar veren canlılara vektör deniliyor. Bu kapsamda hastalıkların yayılmasında aracılık eden, halk sağlığında tehdit oluşturacak vektör canlıların üreme noktaları olan su birikintileri, dereler, göller, alt yapı sistemleri, ahır ve gübrelikler gibi hedef alanlarda Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlama yapılıyor.