Yeni Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin temel atma töreni Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın da aralarında olduğu geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Kocaeli’nin İzmit ilçesi Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde yapımına başlanan yeni Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin temel atma töreni Cuma Namazı sonrasında gerçekleşti. Caminin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Mehmet Ali Paşa Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cemil Kanpara, AK Parti Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. 2 bin 303 metrekarelik bir alana planlanan cami yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olacak. 6 ay sonra alt katının tamamlanarak ibadete başlanması planlanan cami inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Törende söz alarak en iyi mimarların cami için çalıştığını belirten İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Bugün, çok değerli müftümüzündü bahsettiği gibi camimizin yetersiz kalması nedeniyle buraya yeni bir caminin yapılma zorunluluğu yıllarca konuşulan bir konuydu. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere biz belediyeler olarak İzmit Belediyesi olarak buradaki imar planından, yerin kamulaştırılmasından bugün temel atmaya gelmesine kadar çok emek sarf edildi. Bizzat ben şahsım olarak projenin mimari yapısına kadar ilgilendiğimi ifade edeyim. Türkiye’nin en iyi cami yapan mimarlarıyla bizzat görüşüyoruz. Yine onların desteğiyle camimizi yapacağız” dedi.

Caminin en kısa sürede bitirileceğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Mehmet Ali Paşa Camii temelinin bir an önce bitirilip hizmete geçmesini Allah’tan temenni ediyorum. Hep birlikte cami hepimizin bir araya geldiği, müminlerin Müslümanların toplandığı Allah’ın evi olan bir yerdir. Hayırlı bir temel atacağız inşallah. Tabi epey uğraştık. On yıldır bu konuyla uğraşıyoruz. Buranın kamulaştırılması, farklı konuları çözdük. Sabırla uğraştık. İnşallah tamamlanması ve hizmete açılması çok daha kolay olacak. Artık 2023’e kalmayacak. İki senede, bir buçuk senede altında namaz kılınacak hale Allah’ın izniyle getirelim. Hatta bu Ramazan’a yetişmez ama bundan sonraki Ramazan’da alt katında namaz kılacak hale getirelim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol bir araya gelerek İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç’in duasıyla temel atma törenini gerçekleştirdi.