Yeryüzünde Kadın Olmak adlı konferansta, Yenişafak Gazetesi Yazarı Sibel Eraslan, bir kadın olarak yaşadıklarını anlattı.

Yenişafak Gazetesi yazarı Sibel Eraslan’ın konuşmacı olduğu "Yeryüzünde Kadın Olmak" adlı konferans, Leyla Atakan Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Ceylan Balcıoğlu ve çok sayıda kadın katıldı.

Asıl mesleği avukatlık olan fakat başörtü yasağı sebebiyle mesleğini yapamadığını dile getiren Eraslan, bir dönem köşe yazarlığı yaptığını ve Akil İnsanlar Heyeti’nde yer aldığını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini takip ettiğini açıklayan Eraslan, hayatının son 25 yılını kızlarının eğitimine adadığını belirtti.

Türkiye’deki kadınlarımızın dünyaya kıyasla çok iyi olduğunu belirten Eraslan, "Yeryüzündeki kadınların ana iki problemi yaşama hakkıyla ilgili. Bunun ilki yetimler. Sadece Irak işgalinden sonra, bir buçuk milyon çocuk yetim kaldı. Buna Pakistan ve Sudan eklenirse sayı çoğalıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Afrika’yı ziyaret ettiğini, gerçek yokluğun Afrika’da olduğunu söyleyen Eraslan,1979’dan beri Afganistan’da isyan olduğunu ve kadınların yaş ortalamasının 43 olduğunu belirtti. "Yeryüzünde kadın olmanın özgüvenle çok ilgisi vardır. Sanayileşmenin, bilimselliğin, bilişimin hat safhasını yaşıyoruz. Güzelliğin hakikatine inanmamız gerekiyor. Kalplerimiz şefkate ve merhamete açık olsun" diyen Eraslan, katılımcılara teşekkür etti.