Yeşilova mahallesi Kur’an Kursu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da katıldığı törenle açıldı.

Yeşilova Merkez Camii’ndeki Kur’an Kursunun açılışı için düzenlenen törene İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İzmit Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çetin, Yeşilova Mahalle Muhtarı Selahattin Kural, Yeşilova Merkez Cami Dernek Başkanı Mustafa Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu yaptığı konuşmada açılışlarını yaptıkları kursları İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın destekleriyle hayata geçirdiklerini belirterek, “Artık neredeyse her mahallede iki Kur’an kursu, hatta bazı mahallerde üç Kur’an kursu bulunuyor. Belediye Başkanımıza Kur’an kurslarının sayısını arttırmak istediğimizi söylediğimizde bize ‘Ne kadar kurs açarsanız Belediye olarak destek olmaya hazırız’ dedi. Biz de Belediye Başkanımızdan aldığımız bu cesaretle kurs sayımızı her geçen gün arttırıyoruz. Şehrimizde 130’un üzerinde Kur’an kursu bulunuyor ve buralarda 5 binden fazla vatandaşımız Kur’an öğrendi. Gönlünde Allah sevgisi olan herkesin eseri olan bu kurslarımızda, insanın en iyi şekilde Allah’a ulaşmasını sağlayacak tek yol olan Kur’an-ı Kerim’in öğretilmesi hepimizi mutlu etmektedir” şeklinde konuştu.

Açılışta İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da bir konuşma yaparak, “Biz, Allah’ın emirlerinin, Peygamberimizin, dinimizin emirlerinin öğretildiği bir yere koşa koşa hizmet ederiz. Dinini, Allah’ını Peygamberini bilen insandan kimseye zarar gelmez. Tam tersine fayda gelir. Bizim bütün çabamız çocuklarımız, kardeşlerimiz daha fazla eğitim alsınlar, gelecek nesillerimiz daha fazla donanımlı olsun diyedir. Bu hızla yola çıktık. Geldiğimiz nokta çok güzel” dedi.

Başkan Doğan, Yeşilova bölgesinin geldiği noktaya da değinerek, “Yeşilova Tepeköy bölgemiz bizim gözbebeğimiz. Daha önce buralar gözden uzak ücra yerler olarak bilinirdi. Ama son 10 yıldır mahallemizin bölgemizin geldiği nokta ortada “ şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Kur’an kursu dualarla açılarak tören programı tamamlandı.