Konya’nın Ereğli ilçesinde, Süt Üreticileri Birliğinin 10 Bin Baş Düve Projesi kapsamında İtalya, Almanya’nın da aralarında bulunan çok sayıda ülkeden toplanan düvelerin ilk partisi Ereğli’ye geldi.

Ereğli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa’nın yoğun çaba ve gayretleri sonucunda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Ziraat Genel Müdürlüğünün destekleri ile hayat bulan 10 Bin Baş Düve Projesi kapsamında Türkiye’ye giriş yapan 360 baş düveden 61’i bugün Ereğli’ye gelerek Zorbey Tarım ve Hayvancılık Çiftliğine indirildi.

Düvelerin indirilmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Ercüment Sarıkafa, projelerini hayata geçirebilmelerinin ve verdikleri sözü tutabilmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, projede kendilerine destek olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne teşekkür etti. Düvelerin sınıfı bakımından en iyisi olduğunu hatırlatan Sarıkafa, hem süt hem de et bakımından kombine olan düvelerin çiftçilere rahat bir nefes aldıracağını sözlerine ekledi.

Ereğli Süt Üreticileri Birliği olarak önümüzdeki yıl Süt Bir markasıyla da kuracakları kaba yem fabrikasıyla üreticilere maliyetine kaba yem satışı yapacaklarını kaydeden Sarıkafa, “Ereğlili hayvan yetiştiricilerimiz her şeyin en iyisini ve güzelini hak ediyor” dedi. Süt Birliği aracılığı ile çok güzel düvelerin üreticiye kazandırıldığını belirten hayvan yetiştiricileri ise Birlik Başkanı Ercüment Sarıkafa’ya teşekkür etti.