Konya’nın Akşehir ilçesinde, AK Parti 5. İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi’nde tek liste ile gidilen seçimlerde İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs güven tazeledi.

Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye AK Parti Konya Milletvekilleri, Mustafa Baloğlu, Ayşe Türkmenoğlu, Hüseyin Üzülmez, İlhan Yerlikaya, Isparta Milletvekili Recep Özel, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, il yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları başkanları, Ilgın, Yunak, Çeltik belediye başkanları, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, delegeler ve partililer katıldı. Kongrede gündem maddelerinin okunması ve oylanmasının ardından Nimetullah Nahçivani İmam Hatip İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Tuğba Meryem Örs, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok sevdiği Necip Fazıl Kısakürek’e ait “Zindandan Mehmed’e Mektup” adlı şiiri okudu. Küçük Meryem’in okuduğu şiir salonda büyük bir alkış aldı. AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs yaptığı açılış konuşmasında “Bu dava, samimi ve beklentisiz gece gündüz koşan inanmış insanların davası. Çünkü bu dava ‘Allah sizlerden razı olsun’ duasını almak için çabalayan insanların davası. Çünkü bu dava dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun gözyaşını silme derdinde olanların, merhum Cemil Meriç’in ifadesiyle ‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur’ anlayışını benimsemiş, tarafını belli eden insanların davası” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı konuşmada, “AK Parti davasına omuz vermiş, beraber yürümenin destanını yazmış, memleket aşkıyla yanmış dava arkadaşlarım, biz ki Cumhuriyet tarihinde halk iradesiyle en uzun süre iktidar olmuş AK Parti’nin hizmetkarlarıyız. Biz ki milletin teveccühünü kazanmış milletin partisi AK Parti’nin gönüllü neferleriyiz. Biz ki AK Parti’nin Akşehir’in AK insanlarıyız. Ne kadar rabbimize şükretsek, ne kadar övünsek hakkımızdır diye düşünüyorum. Çünkü bizler halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gören bir anlayışın mensuplarıyız. Bizler milleti iktidar yapan siyasi bir partinin mensuplarıyız. Bizler Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderinin dava arkadaşıyız. Bizler Ahmet Davutoğlu gibi mazlumların boynuna sarılıp ağladığı gönül insanının arkasındaki kaleyiz” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise, yaptığı konuşmada böyle bir kadro ile Akşehir’e ve Konya’ya hizmet etmenin onurların en büyüğü olduğunu vurguladı. Baloğlu, “Bu hizmetler bir ekip işi, hiçbir zaman ben demedik, biz dedik. Çünkü bu kadar emeğin, bu kadar duanın, bu kadar çabanın, bu kadar alın terinin karşılığı hiç kimse olamaz. Bunların hepsinin karşılığı millettir. Biz sadece bunları temsil ediyoruz ve yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ertuğrul Gazi’nin Osman Gazi’ye bir nasihati var diyor ki ‘Ey oğul beni kır, Şeyh Edibali’yi kırma. O bizim obamızın ışığıdır. Terazisi dirhem şaşmaz’ ben de diyorum ki Ahmet Davutoğlu da bizim obamızın ışığıdır ve onun terazisi dirhem şaşmaz. O bizim yüz akımızdır, gözümüzün nurudur” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da, Akşehir’den övgüyle söz ederek, “Doğrusu her yere yakışır AK Parti de, Akşehir’e Ak şehir olduğu için daha çok yakışıyor AK Parti. Onun için ben teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Burası gerçekten bir şehir. Bazı yerlerin ismi şehir olur da kendisinde şehir kültürü olmaz. Akşehir’den çok daha büyük yerlerde şehir kültürünün olmadığını sadece kalabalıkların olduğunu görüyoruz. Ama ben Akşehir’de bir şehir kültürün olduğunu, nezaketin olduğunu, medeniyetin olduğunu her zaman görüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs ve yönetim kurulu üyeleri sahneye davet edilerek katılımcılara tanıtıldı. Daha sonra 426 delegenin kayıtlı olduğu teşkilat kongresinde oy kullanma işlemine geçildi. Oylama sonucunda Abdullah Bahadır Örs güven tazeleyerek AK Parti Akşehir İlçe Başkanı olarak bir kez daha seçildi.