Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde AK Parti 40. Danışma Kurulu Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Cihanbeyli Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, AK Parti İlçe Koordinatörü Nusret Yılmaz, AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Serdar Karaburun, Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Raile Çelik, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Yıldız, Eski Belediye Başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Danışma programının Kongreden önceki son danışma Meclis programı olduğunu ifade eden AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Serdar Karaburun, “Bizler ekibimle birlikte 15 Ocak 2012 yılında bu çatı altında yapmış olduğumuz kongre ile aldığımız emaneti layıkıyla taşımaya çalıştık. Şükürler olsun ki bu dönemde ilçemizde hiçbir seçimi kaybetmedik. İlçe Danışma Meclislerimizin ve 5. Olağan Kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

"CİHANBEYLİ’NİN EN ÜCRA KÖŞESİNE BİLE KISA SÜREDE HİZMET GÖTÜRÜYORUZ"

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle millet iradesinin en yüksek seviyede tecelli ettiğini söyleyen Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Ülkemize çok önemli ufuklar açan, unutulmaz eserler bırakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, halkımızın oylarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. cumhurbaşkanı seçildi. Millet iradesi en yüksek seviyede tecelli etti. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ve sonrasında kriz bekleyen, kaos oluşturmak isteyenlerin elleri ise yine boş kaldı. Konya’mızın medar-ı iftiharı, hemhşerimiz, hocamız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Başkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı oldu. Yeni bir dönem, yeni umut ve heyecanlarla başladı. Tabi bu durum puslu havayı seven, ‘hizmet’ derdi olmayan, 4 kavgadan, çatışmadan, kaostan beslenen bazı kesimleri rahatsız ediyor. İşte son günlerde ‘IŞİD’ bahanesiyle yapılanları bir kez daha gördük. Vandalların kamu binaları ile AK Parti belediyelerini hedef aldıklarına şahit olduk. Ancak, amaçlarına ulaşamadılar. Asıl dertlerinin Kobani değil, ‘Çözüm Süreci’ni sekteye uğratmak olduğunu açık ettiler. Partimiz ve hükümetimiz halkımızla el ele vererek vandalizm, şiddet ve baskı eylemlerine karşı dimdik ayakta durdu. Şundan kimsenin şüphesi olmasın; birliğimizi, dirliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi hiç kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Saflarımızı sıkı tutacağız” ifadelerini kullandı.

İlçeye yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Kale, “Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesine hizmet vermekteyiz. Cihanbeyli’de göreve geldiğimiz günden buyana sorunları masaya yatırdık ve bunların çözümü için düğmeye bastık. Diğer taraftan seçim öncesi yapma sözünü verdiğimiz projelerin hayata geçmesi noktasında önemli mesafeler kat ettik. Yeni Büyükşehir Yasası’na en hazır belediye olduğumuzu yeni kurduğumuz birimlerle gösterdik. Artık Cihanbeyli’nin en ücra köşesine bile kısa sürede hizmet götürüyoruz. Bu konuda Konya genelinde de öncü olduk. Kurduğumuz birimler hizmet vermeye başladı. Böylece vatandaşımızın işleri de kolaylaştı. Merkezde belediyemiz hangi hizmeti vatandaşımıza veriyorsa, kurduğumuz birimler vasıtasıyla tüm mahallelerimizde aynı hizmeti almaktadır. Yani Kandil’de yaşayan bir vatandaşımız hizmet almak için merkeze gelme ihtiyacı hissetmemektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin gündemine dikkat çeken AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erkuş, Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla eskiye göre daha fazla geliştiğini ifade etti.

"TÜRKİYE KENDİ YARASINI YİNE KENDİ SARMAYA ÇALIŞIYOR"

AK Parti’nin Türkiye’de 12 yılda önemli değişiklikler yaptığını aktaran Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğluise, “Türkiye için hedeflerimiz var. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için ise ekibimiz var. Türkiye AK Parti iktidarıyla eskiye göre daha fazla gelişti. Bu durum birtakım çevreleri rahatsız etti. Ortadoğu’da ve Balkanlar’da tek güvenli yer Türkiye. Kendi gücümüzün farkında olmamız gerekiyor. Şu anda Kobani bölgesinde PKK’nın Suriye Kolu olan, IŞİD ile çarpışıyorlar. Sivil Vatandaşların hepsi Türkiye’ye geldi” diye konuştu.

Türkiye’nin insani anlamda yardımlarını yaptığını belirten Türkmenoğlu, “Türkiye’nin yasal dışı güçlere silah yardımı yapılması isteniyor. Ama geldiğimiz süreçte bizden insanı yardım istenmiyor. Türkiye’nin Savaşa girmesi isteniyor. Çözüm süreci Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın gövdesini ortaya koyduğu bir süreç ve 2 yıldır bu süreçle ilgili çalışmalar yapıldı ve 2015 seçimlerine kadar çok önemli aşamalar kaydedeceğiz. Türkiye kendi yarasını yine kendi sarmaya çalışıyor. Ben vatandaşımın devlet olarak sorunlarını çözebilirim. Türkiye bu güce sahip. Bu konuda hepimizin ülkemize sahip çıkması gerekiyor. Bu yaşanan son süreçte bakıyoruz HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, insanları sokağa çağırıyor, başkaldırı yapın diyor. Kime karşı başkoyuyorsun? Türkiye’de birlik ve beraberlik içinde yaşayan toplumlar var. Türkiye Ortadoğu’da örnek alınan bir ülkedir. Bizler aynı secdeye dönüp namaz kılan insanlarız. 2015 seçimlerinde hep beraber güçlü bir Türkiye için, güçlü bir Cihanbeyli, Konya için el ele omuz omuza vermemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mevlüt Çivi yapılan faaliyetleri anlatmasının ardından program sona erdi.