Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından sosyal etkinlikler kapsamında mahallelerde düzenlenmesi planlanan kış sohbetleri ilçeye bağlı Doğrugöz Mahallesi’ndeki programla devam etti.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Türkan Pınar Çiğdem, Mevlüt Yiğit, belediye meclis üyeleri, AK Parti Akşehir İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Doğrugöz Mahallesi’nde bulunan Kültür ve Sanat Evi’de yapılan etkinlikte Belediye Meclis Üyesi Ahad Şahin’in hoş geldiniz konuşmasının ardından açılış konuşmasını yapan Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, “Eski günlerimizden hep özlemle bahsederiz. Televizyon ve teknolojik cihazların olmadığı dönemlerde çok yoğun bir şekilde yapılan sohbetlerden ve bunların tadına doyamadığımızdan bahsederek, tekrar o günlerin geri gelmesini isteriz. Bizler de bir nebze o günleri sizlere hatırlatabilmek adına böyle bir program tertip ettik” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, Kavuk Sende Kış Sohbetleri’nin ikincisini düzenlediklerinin altını çizerek, “Derler ya bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır. Biz o hatırlı günlere tekrar dönmek istiyoruz. Bugün geldiğimiz noktada tabii ki teknoloji ilerledi, insanların yaşam seviyesi yükseldi ama mutlulukları ve huzurları maalesef aynı seviyede yükselmedi. İnsanlar arasındaki iletişim zayıfladı ve buna bağlı olarak insanların birbirine vefası, minneti azaldı. Bu bakımdan böyle bir kahvenin 40 yıl hatırı olduğu günlere döndürerek televizyondan uzaklaştırıp, birbirimizi ziyaret ederek, sohbet ederek dertleşerek, adeta birbirimize psikoterapi yaparak, güzel vakit geçireceğimiz, kahve ikram edeceğimiz hatırlı günlere inşallah döneceğiz. Bu sebeple bu programımızı Akşehir’imizin 55 mahallesinde uygulayacağız. Sizlerin de interaktif katılımlarıyla bu programların daha renkli geçeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenlenen etkinlikte Türk Halk ve Sanat Müziği dinletisi, Sıra Yarenleri gösterisi, fıkra ve eski hatıraların anlatılması gibi gösterilerin yanı sıra, çeşitli ikramlar da sunuldu. Beğeni toplayan Akşehir Belediyesi Kavuk Sende Kış Sohbetleri diğer mahallerdeki programlarla devam edecek.