Kısa Adı AKŞENDER olan Akşehir Zihinsel ve Bedensel Engellileri Koruma ve Spor Kulübü Derneği tarafından “Engelleri Kaldır, Tanışma, Kaynaşma ve Yardım Gecesi” düzenlendi.

Akşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Akşehir Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen gecede protokol üyeleri, engelliler ve aileleri bir araya geldi.

Programda bir açılış konuşması yapan AKŞENDER Başkanı Abdülkadir Susam toplantıda emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür etti.

Engelliler adına yapılan konuşma ve engellilerin şiir okumasının ardından bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise, engelli vatandaşlara bir müjde vererek engelli vatandaşların yararlanabileceği “Engelsiz Park” için ihalenin yapıldığını ve kısa süre sonra temelinin atılarak inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi. Başkan Akkaya, “Akşehir’deki engelli kardeşlerimizin rahatça dinlenebileceği, lokaller, parklar ve sohbet edebileceği yerleri içinde barındıran bir parka, Selçuklu Anadolu Lisesi yanındaki boş alanda yapılacak inşaat çalışmalarının ardından kavuşmuş olacağız” dedi.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de yaptığı konuşmada; zihinlerdeki engellerin kaldırılması ile engelli vatandaşlara fırsat verildiğinde güzel işler gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Kaymakam Sezgin, “Biz engellilerle birlikte güçlüyüz. Toplumumuzun yüzde 12’sini, 13’ünü oluşturan engelli kardeşlerimize karşı sorumluluğumuz son derece büyük. Engellilerle birlikte kafamızdaki engelleri aşarak, bütün engelleri ortadan kaldırarak Türkiye’mizi daha ileri noktalara getirebiliriz. Bu işler içinde elbette devletimiz tarafından önemli adımlar atılmıştır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, engelliler ve aileleri birlikte yemek yedi. Program ilçe Müftüsü Karabey Özdemir tarafından yapılan dua ile sona erdi.