Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Atakent Mahallesindeki 9 parselin satışı Mal Müdürlüğü Emlak Şefliğinden Ereğli Belediye Başkanlığına geçti.

Mal Müdürlüğü Emlak Şefliği ile Ereğli Belediyesi arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde söz konusu 9 parsellerin satışı 1 yıl süre zarfında 36 ay taksitle işgalcilerine satılacak.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Mal Müdürlüğü Milli Emlak Şefi Ahmet Eşgi’nin imza attığı protokol kapsamında işgalcilere tebligat yapılarak konu hakkında detaylı bilgiler sunulacağı ve müracaat yapılması halinde parsellerin satışının işgalcilere gerçekleştirileceği belirtildi.

Başkan Özgüven protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, “Atakent mahallesindeki hazine arazileri hakkında çeşitli usulsüzlükler yapıldı diye hakkımızda çeşitli ithamlarda bulunulmuştu. Bu ithamlara cevabımızı belgeler ile basın kanalıyla kamuoyu nezdinde paylaşmıştık. Ve demiştik ki, ‘Arazi işgalcilerine imkan tanınmış ancak 1 yıl içerisinde almamışlar devletimizce mevzuatlar çerçevesinde ihale edilerek en yüksek teklif verenler bu yerleri satın almışlardır.‘ Atakent mahallesindeki iki kız kardeş ve bazı kişiler tarafından bu durum speküle edilmiş ve kamuoyuna yanlış bilgi verilmişti. Şimdi yapılan görüşmeler neticesinde Mal Müdürlüğü Emlak Şefliği ile 9 parsel ile alakalı protokol imzalayacağız. Bu protokol 9 işgalcinin oturduğu mülkiyetlerin işgalcilere satılmak üzere Belediyeye geçmesi anlamını taşıyor. Biz bu parsellerde oturan işgalcilere ayrı ayrı tebligat yapacağız. Onları mağdur etmeyecek şekilde, onların lehine olacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda iki kız kardeşin bilmeden bu girişimde bulunduklarına inanıyor ve onları yönlendirenlere altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, bu konuda yanlış bilgiler ile toplumu yönlendirmelerine izin vermeyeceğiz. İşgalcilere bu parselleri satacağız. 1 yıl içerisinde gerçekleşecek olan satışlarda 36 ay vade ve cari faizin yüzde 50’si kadarda indirim yapacağız. Başta Milletvekilimiz Cem Zorlu, Kaymakamımız Şakir Erden, Belediye olarak biz ve Mal Müdürlüğü Emlak Şefliği personeli bu konuda yoğun çaba sarf ettik. 1 yıl içinde sunduğumuz imkanları orada oturan vatandaşların değerlendirmelerini istiyoruz. Aksi takdirde kamuoyuna mevzuatlar çerçevesinde duyurup açık ihale usulü ile satışları gerçekleştireceğiz. Bu konuda büyük emek harcayan Milletvekilimiz Cem Zorlu, Kaymakamımız Şakir Erden, Belediye ve Mal Müdürlüğü Emlak Şefliği personeline teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.