Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic’i ağırlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Balkan ülkeleri ile dostluk ilişkileri bulunduğunu belirterek, Hırvatistan’la olan ilişkileri şehirler düzeyinde de güçlü bir şekilde oluşturmak istediklerini söyledi. Büyükelçisi Hrastic, ikili ilişkilerin gelişmesi için Konya’ya fahri konsolosluk açmayı düşündüklerini ifade etti.

Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Türkiye Hırvatistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ayşe Türkmenoğlu’nun da bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Saraybosna, Üsküp gibi kardeş şehirleri olan Konya’nın yeni kardeşliklere açık olduğunu dile getirdi.

Başkan Akyürek, “Balkanlar, bizlerin dostluk ilişkileri kurduğu bir coğrafya. Ama 21. yüzyıla uygun şekilde ticari, kültürel, sosyal ve diplomatik ilişkileri daha da güçlendirmek gerekiyor. Spor dahil bütün alanlarda işbirliği yapabiliriz” dedi. Geçtiğimiz hafta Saraybosna Belediye Başkanı’nı Konya’da misafir ettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, Hırvatistan ile olan dostluk ilişkilerini şehirler düzeyinde de güçlü bir şekilde oluşturmak istediklerini dile getirdi. Türkiye ve Hırvatistan arasında devlet bazında ilişkilerin çok iyi olduğuna dikkat çeken Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic de hedeflerinin özellikle ekonomik ilişkilerin ilerlemesi olduğunu söyledi. İkili ilişkilerin geliştirilmesi için ilk olarak kültürel alanda bir sergi düzenlenebileceğini belirten Hrastic, ilişkilerin gelişmesi için Türkiye’deki fahri konsoloslukları çoğaltmaya çalıştıklarını, Konya’ya da fahri konsolosluk açmayı düşündüklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ziyaretin sonunda Büyükelçi Hrastic’e Mesnevi ve çini sikke hediye etti.