Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ni ziyaret ederek eğitime yeni başlayan öğrencilerle bir araya geldi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SÜ İnşaat Mühendisleri Topluluğu tarafından düzenlenen deneyim paylaşımı seminerine katılarak İnşaat Mühendisliği öğrencileriyle bir araya geldi. SÜ Halil Cin Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, İnşaat Mühendisliği Geoteknik A.B.D. başkanı Prof. Dr. Özcan Tan’ın yanı sıra öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Konya’nın, üniversite öğrencileri için birçok imkanın olduğu yaşanabilir bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Altay, “Selçuklular çok büyük bir medeniyet kurmuş ve Anadolu’yu, Müslüman bir Türk yurdu haline getirmişlerdir. Moğol baskısından dolayı tarih sahnesinden erken ayrılmışlar ama onların ektiği tohumlardan Osmanlı medeniyeti ortaya çıkmış ve günümüzde Türkiye Cumhuriyetinin tohumları da aslında Selçukluların bu topraklarda oluşturdukları medeniyetin filizleridir. Ecdadımız sadece savaşmamış, sadece fetihte bulunmamış. Konya’ya bugünün üniversiteleri olan onlarca medrese bırakmışlar. Burası ilim-irfan yurdu ve merkezi. Hz. Mevlana’da, Belh’ten başlayan yolcuğunu Sultan Alaaddin’in davetiyle Konya’da noktalamış. Günümüzde de Konya’dan tüm dünyaya sevgi ve hoşgörü mesajları göndermeye devam ediyor. Bu şehri tanımaya çalışın. Önünden geçtiğiniz eserlerin ne olduğuna, ne amaçla, hangi yüzyılda inşa edildiğine bakın. Onları sadece taş yığınları olarak görmeyin. Burası yaşayan bir şehirdir” dedi.

“BU ŞEHRİ İYİ TANIYIN”

“Şehir olarak burada olmanızdan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” diyen Başkan Altay, “Şu anda sosyal imkanlarıyla, öğrenci faaliyetleri ve üniversitenin eğitim seviyesi ile iyi bir yerde bulunuyorsunuz. Konya bir hoşgörü şehri, Konya bir başkent ve Büyükşehir olmasına rağmen Büyükşehir sıkıntılarının en az olduğunu düşündüğümüz illerden birisi. İnşallah Konya, Selçuklu ve Selçuk Üniversitesi size hep mutluluk, başarı getirir ve burada hep iyi anılarınız olur” diye konuştu. .

KENDİNİZİ ÇOK İYİ YETİŞTİRİN

Altay, “Çok iyi bir tercih yaparak iyi bir üniversiteye ve iyi bir bölüme geldiniz. Hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Bu okulu severek, isteyerek bitirdiğiniz zaman hepiniz güzel bir iş sahibi olursunuz. Özellikle son dönemde inşaat sektörü çok hızlı ilerliyor. Daha fazla gayret göstererek her alanda kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Bu alanlardan birisi de yabancı dil eğitimi. Dil eğitimi konusunda İngilizce, eğitimini tamamlamış bir insanın zaten bilmesi gereken bir dil ama bunun yanı sıra ikinci bir dil olarak da Çince’yi öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü Çin inşaat sektöründe ciddi bir yükseliş içerisinde. Öğrencilik yıllarında bu imkanlarınız varken bunu iyi değerlendirin. Sadece okul hayatında değil sosyal hayatta da başarılı bir insan olmak için çevrenizde iyi dostluklar kurun” şeklinde konuştu.

"TALHA BAYRAKÇI GENÇLİK MERKEZİNDEN FAYDALANIN"

Öğrencilerin sosyal faaliyetlerde daha katılımcı olmaları amacıyla Bosna Hersek Mahallesi’nde Talha Bayrakçı Gençlik Merkezini açtıklarını söyleyen Başkan Altay, “ Siyasetin dışında belediye faaliyetlerinin içinde bir çalışma yürütüyoruz. Arkadaşlarımız burada birçok etkinlik yürütüyor. Kariyer zirvesinden, genç ufuklar akademisine kadar birçok proje yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Programın ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İnşaat Mühendisliği Fakültesi öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.