Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi 2014 yılının başında pilot uygulama olarak 7 öğrenci yurdunda başlattığı “Kurumsal Kütüphane” projesini ilçede bulunan tüm öğrenci yurtlarında uygulamayı hedefliyor. Bu kapsamda ilçede bulunan resmi ve özel öğrenci yurtları yöneticileri ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. Uygulamadan halen bin 200 öğrenci faydalanıyor.

Selçuklu Belediyesi yaptığı Türkiye’ye örnek projelerle eğitim camiasına olan desteğini sürdürüyor. Örnek projelerden biri olan ve Türkiye’de ilk kez Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kurumsal Kütüphane ile kütüphanelerin etki alanını genişletmek hedefleniyor. 2014’ün ilk aylarında pilot uygulama olarak 7 yurtta başlatılan proje başarıyla uygulanıyor. Kurumsal Kütüphane uygulamasını daha fazla yurt ve daha fazla öğrenciye ulaştırmak isteyen Selçuklu Belediyesi tarafından, ilçede bulunan tüm resmi ve özel öğrenci yurtlarının yöneticilerine proje hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ilçede faaliyet gösteren resmi ve özel öğrenci yurdu yöneticileri katıldı.

“GENÇLERİMİZİ KİTAPLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gençleri kitapla buluşturmak istediklerini belirterek, “Hedefimiz, Selçuklu Belediyesi’nde mevcut bulunan kütüphane ve kitapları, özellikle yurtta kalan üniversite öğrencileriyle daha hızlı nasıl buluşturabiliriz. Bunun için kurumsal üyelik adı altında arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Hedefimiz kurumsal olarak talepleri alıp uygun bir vasıtayla kitapları sizlere ulaştırmak ve sonrasında kitapları geri almak. Dolayısıyla kütüphanelerimizde bulunan bütün kitapların öğrencilerin ulaşımına sağlamak” dedi.

Başkan Altay, “Her yurt ziyaretinde bizden kütüphane talebi oluyor ama kütüphane kursak bile bunu daha sonra güncelleyemediğimiz için bir süre sonra sorun oluşmaya başlıyor. Ayrıca elimizde bulunmayan kitapları da satın alarak bizde taleplere göre kütüphanemizi genişletmek istiyoruz. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Aklınıza takılanları sorarsanız hem sistemimizi güncelleyebiliriz hem de eksiklerimizi tamamlarız” diye konuştu.

KİTAPLAR İNTERNET ÜZERİNDEN SİPARİŞ VERİLEBİLİYOR

Pilot uygulama olarak 2014 yılının başında 7 öğrenci yurdunda başlayan kurumsal kütüphane hizmetinden bin 200 öğrenci faydalanıyor. İlerleyen süreçte kurumsal kütüphane hizmetinin ilçede bulunan tüm yurtlar, diğer kurumlar, büyük işletmeler, fabrikalarda başlatılması planlanıyor. Kurumsal üyeler, Selçuklu Belediyesi’ne ait internet adresi üzerinden kullanıcı adı ve şifreleri ile girdikleri sistemde, günde en az 10, en fazla 50 kitap sipariş edebiliyorlar. Özel tahsis edilen araç, sipariş edilen bu kitapları kurumlara götürüyor ve okuma süresi olan 30 gün içerisinde tekrar topluyor. Kurumsal kütüphane hizmetlerinin sunulması için tahsis edilen Süleyman Çelebi Kütüphanesi’nde 14 bin 664 kitap bulunuyor.