Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, yerel basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelerek, ilçenin geleceğine yön verecek çalışmalar ve projelerini basınla paylaştı.

Ereğli Belediyesi olarak sorumluluklarının farkında olduklarını ifade eden Özgüven, kişilere göre değil genele göre hizmet anlayışını sergileyeceklerini söyledi. Sosyal Belediyecilik anlayışını hakim kılarak hizmet üretmek hedefinde olduklarını belirten Başkan Özgüven, bu hizmet sürecini de vatandaşla bir araya gelerek, gönül bağı kurarak, samimiyet olgusunu yerleştirerek gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

30 Mart sonrası Büyükşehir Yasasının uygulanmaya başladığını da belirten Özgüven, Büyükşehir ile ortak birçok çalışmanın startını verdiklerini söyleyerek, “Bunlar arasında eski tabirle köy yeni tabirle mahalle olan yerlerde kanalizasyon, içme suyu, sıcak asfalt gibi çalışmalar yanında şehir merkezinde de taş evler, sinyalizasyon, şehir mobilyaları, kanalizasyon gibi çalışmalara imza atıyoruz” dedi.

Türkmen kavşağında başlatılan çalışmanın yanı sıra Selvili-Pınarözü yoluna altgeçit, Medaş kavşağında düzenleme çalışmasının yapılması için proje çalışmalarının başladığını kaydeden Özgüven, Karaman Çevre Yolundan başlayan ve Halkapınar yoluna kadar olan kavşak ve yol güzergahında yeni bir çalışmanın yapılacağını ve asfaltının döküleceğini de aktardı.

2015 yılından itibaren Ereğli’nin şantiyeyi andıracağını dile getiren Başkan Özgüven, Kapalı Sulama Sistemi konusundaki son gelişmeleri değerlendirerek, “Bu proje sadece Ereğli’nin gündeminde değil Başbakanımızın da gündeminde olan bir projedir. Bu projenin ilk harcını atanlardan birisi de benim. Bir hizmete katılım, katkı olmazsa yatırım gelmez. Biz altyapısını oluşturuyoruz. Ereğli’ye büyük katma değer katacak olan bu projenin maliyetinin yüzde 90’ını devlet tarafından karşılayacaktır” dedi.

Başkan Özgüven, Ereğli’nin marka değerini oluşturma çaba ve gayretinde olduklarını belirterek, siyah havuç ve beyaz kiraza patent almak istediklerini ve bu konuda girişimde bulunduklarını sözlerine ekledi.