Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk’ü ziyaret etti.

Başkan Özgüven ziyarette Ereğli’nin sanayi yatırımı açısından önemli bir merkez olduğunu ifade ederek, Konyalı sanayicilerin Ereğli’ye yatırım yapması konusunda Konya Ticaret Odasının yol gösterebileceğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Adem Erdal ile birlikte Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ü makamında ziyaret eden Özgüven, “Ereğli Konya’nın en büyük ilçesi. Bugün ikinci organize sanayisini kuran Ereğli yatırım noktasında cazibe merkezi konumundadır. Özellikle tarıma dayalı organize sanayinin artması bölgesel teşvik noktasında Ereğli’yi daha da farklı kılacak noktalara taşıyacaktır. Süt ve süt ürünlerinde marka olan Ereğli bölgeye özgü beyaz kiraz ve siyah havuç gibi ürün desenleri yanında diğer bitki desenlerine uygun iklim yapısı ile farkındalık yaratacaktır. Bu farkındalığı yatırımcıların değerlendirmesi ile Ereğli potansiyelini ortaya koyacaktır. İkinci organize sanayimizin arsa değerleri de oldukça ucuzdur. Konyalı yatırımcıları Ereğli’ye bekliyoruz. Bu konuda Konya Ticaret Odası olarak yatırımcılara yol göstermenizi ve Ereğli’ye yönlendirmenizi bekliyoruz” dedi.

Ereğli’nin Konya’nın en gelişmiş ve gelişmeye açık ilçesi olduğuna vurgu yapan KTO Başkanı Selçuk Öztürk ise, Konyalı yatırımcıların Ereğli ile temas halinde olduğunu belirtti.

Öztürk, “Ereğli’nin merkeze yakınlığı yatırımcılar için önemli bir avantaj sağlamaktadır. Ereğli huzuruyla, istikrar ve güveniyle yatırımcılarımızın istediği bir yerdir. Bu konuda KTO olarak her türlü destek ve yönlendirmeyi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.