Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, belediyeye yeni bağlanan 7 yeni mahallede daha vatandaşlarla bir araya geldi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 16 yeni mahalleyi kapsayan geziden sonra dün de yeni bağlanan 7 farklı mahallede vatandaşlarla bir araya geldi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bu mahallelerde yapılan çalışmaları inceledi ve vatandaşlarla sohbet etti. Gezide Meclis Üyeleri Ali Selvi, Dursun Uysal, Hüseyin Saraç, Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü, Daire Müdürleri ve ilgili teknik personel de hazır bulundu.

7 MAHALLEDE HALKLA BİR ARAYA GELDİ

Sabah erken saatlerde başlayan ve akşama kadar devam eden gezi sonrasında bir değerlendirme yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “30 Mart 2014 seçimlerinden itibaren ‘Yerinde Tespit, Yerinde Çözüm’ sloganıyla başlamış olduğumuz mahalle ziyaretlerine devam ediyoruz. Bu kapsamda İnlice, Hasanşeyh, Yatağan, Sağlık, Kızılören, Sefaköy ve Erenkaya Mahallelerimizi ziyaret ettik. 6360 Sayılı Yasa ile Belediyemize mahalle olarak bağlanan köy ve beldelerdeki sorunları yerinde tespit etme imkânı bulduk ve yapılan çalışmaları da yerinde denetledik. Bu programa Meclis Üyelerimiz, Başkan Yardımcılarımız ve Daire Müdürlerimiz de eşlik ettiler. Vatandaşlarımızla hasbihal etme imkânı da bulduk ve oldukça verimli geçti bu toplantılarımız. Vatandaşlarımız Belediye Başkanını, Meclis Üyelerini ve Başkan Yardımcılarını sürekli olarak aralarında görmek ve sohbet etmek istiyor. Ayrıca acilen yapmamız gereken hizmetleri de yerinde inceleme fırsatımız oldu” dedi.

ZİYARET VE İNCELEMELER DEVAM EDECEK

Mahalle gezilerinin devam edeceğini kaydeden Başkan Toru, “İlkini birkaç hafta önce 16 mahallemizde yaptığımız, bugün de 7 mahallemizi gezdiğimiz ziyaretlerimiz devam edecek. Bu sayede Meram’ın tamamını karış karış gezerek vatandaşımızı dinleme imkanımız olacak. Çünkü biz inanıyoruz ki, özellikle yerel yönetimlerde halk katılımı çok önemli bir kavram. Biz vatandaşlarımızı sadece kulakla değil gönül gözüyle de dinlemeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da bunun farkında olduğu için bizleri sıcak bir dille ve samimiyetle karşılıyor. İnşallah bu gezilerimiz, programlarımız devam edecek. Her zaman halkımız için çalışmaya ve onları dinlemeye hazırız. Bu arada asfalt, bordür ve parke çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Tüm mesai arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ziyaret ettiğimiz 7 mahallede bizi can-ı gönülden karşılayan hemşehrilerimize de şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.