Konya’nın Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Botu Timleri tarafından Beyşehir Gölü’nde gemi ruhsatı olmadan avlandığı ileri sürülen 3 avcıya ceza kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Botu Timleri, Beyşehir Gölü’nde serbest dönemde yürüttüğü rutin denetim ve kontrollerde bazı balıkçıların gemi ruhsatı olmadan avcılık faaliyeti yaptığını belirledi. Jandarma Asayiş Botu Timleri, göle sahili olan Karadiken Mahallesi açıklarında durdurduğu bir balıkçı teknesinin gemi ruhsatı olmadan avlandığını tespit etti. Jandarma, teknede avda kullanımı yasak olan 400 metre misine ağ da ele geçirirken, balıkçıya her iki suçtan da 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefet ettiği gerekçesiyle toplam 3 bin 856 lira idari para cezası uyguladı. Jandarma Timleri, Karadiken Mahallesi açıklarında durdurdukları bir başka balıkçı teknesinin de gemi ruhsatı bulunmadan faaliyet gösterdiğini belirledi. Teknedeki 2 kişiye kişi başı 954 lira olmak üzere toplam bin 908 lira idari para cezası kesildi.

Jandarmanın, avlanmada kullanımı yasak olan ağları ise yakılarak imha edilmek üzere Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim ettiği öğrenildi.