Konya’nın Beyşehir ilçesinin Soğla bölgesinde bulunan besihaneler, Beyşehir-Seydişehir yolu üzerinde oluşturulan tarım ve hayvancılık organize sanayi alanına taşınıyor.

Beyşehir İlçe Belediyesi, organize hayvancılık sanayi alanında altyapı çalışmalarını başlattı. İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, kendisine eşlik eden Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel ile birlikte bölgede yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada konuyla ilgili bilgiler verdi.

“BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIĞIN YENİ ADRESİ”

Beyşehir’de, geçmişte Azot Fabrikası kurulacak alan olarak bilinen bölgede ilçenin yeni tarım ve hayvancılık organize sanayi alanının kurulmaya başlandığını belirten Özaltun, 550 bin metrekarelik alanda bundan böyle büyükbaş hayvancılığın sürdürüleceğini söyledi.

Hazine tarafından bu bölgenin ihaleye çıkarıldığını anlatan Özaltun, besicilerin ihaleye yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı. Satışa sunulan tüm parsellerin uygun fiyatı nedeniyle talep gördüğünü dile getiren Özaltun, “Satılmayan parsel alanı kalmadı. Bundan sonraki süreçte ise bu bölgenin hayvancılık faaliyetlerine uygun hale getirilmesi gerekiyor. Beyşehir Belediyesi olarak bu çalışmaları üstlendik. Burada halihazırda engebeli alanlar var. Bu alanların iş makineleri ile yollarını açıp parselasyonlarını belli ettikten sonra etrafına tel çit çekerek vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” dedi.

BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN HAYVANCILIĞA DESTEK

İçerişehir Mahallesi’ndeki Soğla bölgesinde bulunan besihanelerin de burada yürütülen çalışmaların ardından yeni adresine taşınmaya başlayacağını aktaran Özaltun, “Beyşehir Gölü kıyısında Soğla’daki besicilerimiz Devlet Su İşleri (DSİ)’nin bölgede yürüttüğü kıyı tahkimat çalışmaları nedeniyle yeni adreslerine taşınmak üzere gün sayıyor. Buradaki alanları boşaltacaklarını ancak yeni yerlerinin bir an önce hazırlanmasını bekliyorlar. Bu bekleyiş nedeniyle o bölgede kıyı tahkimat çalışmaları da durmuş durumda. Amacımız, bir an önce buradaki çalışmaları tamamlayıp, besicilerimize yeni yerlerini teslim etmek. Burada yağmur çamur demeden alandaki güç şartlara rağmen o yüzden büyük bir çabanın içerisindeyiz. Organize hayvancılık bölgesini oluştururken tüm parsellerin satışı bizi fazlasıyla mutlu etti. Çünkü, hazine geçtiğimiz yıl da burada ihaleye çıkmış ancak beklenen ilgi gösterilmemişti. Bu yıl farklı bir durum ortaya çıkınca çalışmalara Belediye olarak destek verdik. Burası hem istihdam noktasında hem de Beyşehir’in merkezinde bulunan ve mahalle aralarında besicilik yaparak çevreye ve komşularına rahatsızlık verenlere de yeni bir adres olacak. Ardından, daha yaşanabilir ve temiz bir Beyşehir ortaya çıkacak” diye konuştu.