Konya’nın Beyşehir ilçesinde eğitim camiası, 24 Kasım’da Öğretmenler Günü’nü kutlamaya hazırlanırken, Beyşehir ilçe protokolü öğretmenleri görev yaptıkları okullarda sürpriz bir şekilde ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutlamaya başladı.

Ziyaretlerde öğretmenlere Beyşehir Belediyesi tarafından özel olarak yaptırılan ve her öğretmenin kendi isminin yer aldığı özel birer kalem de hediye edildi. Öğretmenler Günü kutlama ziyaretlerine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabit Çalık, Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel ve Kahraman Göksu katıldı. İlk olarak Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Beyşehir Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lise ile Beyşehir İmam Hatip Lisesi ziyaret edildi. Ziyaretler, daha sonraki günler ilçedeki tüm okullara yönelik olarak gerçekleştirilmeye devam edilecek.

BEYŞEHİR PROTOKOLÜ, ÖĞRETMENLERİN YUVALARINDA GÜNÜNÜ KUTLADI

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’dan gelen teklif üzerine, 24 Kasım’a sayılı günler kala bu ziyaretleri gerçekleştirerek öğretmenlerin görev yaptıkları okullarda gününü şimdiden kutlamak istediklerini söyledi. Başıbüyük, öğretmenlerin toplumun varlığını sürdürmesinde, kendilerini geliştirmesinde, çağı yakalamada çok önemli unsurlar olduğunu dile getirdi. Kaymakam Başıbüyük, “Sizlerin nazarında bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü şimdiden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“SİZLERİN İSTEKLERİ BİZİM İÇİN EMİR”

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir’de faaliyet gösteren 70’e yakın okul bulunduğunu belirterek, bu okullarda görev yapan öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne kadar ziyaret edip, günlerini kutlamak istediklerini söyledi. Öğretmenleri görev yaptıkları eğitim yuvalarında ziyaret ederken elleri boş gelmek istemediklerini ve küçük de olsa isimlerinin yazılı olduğu birer kalem hediyesi takdim edeceklerini anlatan Özaltun, “Öğretmenlik hakikaten zor bir meslek, aynı zamanda kutsal da bir meslek. Hepinize bu kutsal mesleği icra ettiğiniz için ve emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdiden gününüzü kutluyorum. İnşallah gerek Öğretmenler Günü’nde, gerekse farklı günlerde sizlerle aynı bugünkü gibi beraber olmaya özen göstereceğiz. Sizlerin istekleri bizim için bir emir olacak, elimizden geldiği kadar sizin tüm isteklerinize inşallah cevap vermeye özen göstereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmenlere hediyeleri Kaymakam Başıbüyük, Başkan Özaltun ve diğer ilçe protokolü tarafından takdim edildi. İlçe protokolü, ziyaretlerinin sonunda öğretmenler odasında öğretmenleri ve okul idarecilerinin istek ve taleplerini de dinledi.