Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bisikleti sadece çocuklara alınan bir hediye olmaktan çıkarmak isteyen bisiklet topluluğu üyeleri, farkındalık oluşturmak amacıyla Beyşehir’den Akdeniz sahiline doğru kilometrelerce pedal çevirdi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Bisiklet Topluluğu tarafından düzenlenen Beyşehir-Manavgat Bisiklet Turuna katılan Beyşehirli bisiklet tutkunları, Antalya’nın Manavgat ilçesi istikametine doğru pedal çevirdi. Köprübaşı mevkisindeki dernek ofisi önünde başlayan tur kapsamında 100 kilometre kat ederek Antalya’nın İbradı ilçesi Ormana Mahallesi’ne ulaşmayı başaran katılımcılar, geceyi burada geçirdi. Katılımcılar, ertesi gün ise Manavgat istikametine doğru pedal çevirdi. 65 kilometrelik etabın ardından Manavgat’tan otobüslerle Seydişehir ilçesine gelen katılımcılar, ardından kalan 30 kilometrelik Beyşehir etabını tamamlayarak turu sonlandırdı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, bisiklet sporunu bölgede daha geniş kitlelere yaymak istediklerini belirterek, bisikletin sadece çocuklara alınan bir hediye olmaktan çıkarılması ve her yaştan insana ulaşmasını istediklerini, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla kilometrelerce süren pedal çevirdiklerini söyledi.