Konya’nın Beyşehir ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ve yarın ara verildi.

Beyşehir’de sabah okullarına gelen öğrenciler, öğleden sonra ise tatil kararı nedeniyle evlerine dönüş yaptı. Tatil kararında özellikle taşımalı eğitim gören öğrenciler etkili oldu.

Beyşehir Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Beyşehir ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime bugün öğleden sonra ve yarın olmak üzere 1,5 gün süreyle ara verildiği ifade edildi. Açıklamada, "Yarın yapılacak TEOG sınavına girecek öğrenciler haricinde tatil kararı diğer tüm ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler için geçerlidir. Yapılacak TEOG sınavına girecek öğrenciler okullarına gelerek sınava katılacaktır” denildi.

Bu arada, gece saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle Beyşehir Gölü’nde balıkçılar avlanmaya da çıkamıyor. Göl kıyısında tekneleri beyaz örtüyle kaplanan balıkçılar ava yeniden çıkabilmek için kar yağışının durmasını bekliyor.

Beyşehir’de yağış nedeniyle gün içerisinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası da meydana geldi. Şehir merkezinin yanı sıra, Beyşehir-Konya karayolu üzerinde özellikle Kızılören mevkisine yakın kesimlerde kayarak yoldan çıkması nedeniyle terk edilen çok sayıda araç göze çarptı. Mesai yoğunluğu artan çekiciler çok sayıda mahsur kalan aracı çekerek kurtarırken, karayolları ekipleri de sabahın erken saatlerinden itibaren bölgede kar temizliğini sürdürüyor.