Konya’nın Beyşehir ilçesinde öğrenim gören öğrenciler, katıldıkları yürüyüş etkinliği ile toplumun sağlıklı beslenmesi ve hareketli yaşama dikkat çekti.

Beyşehir’de öğrenim gören ilk ve ortaöğretim çağındaki öğrenciler, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğine katıldı.

Beyşehir Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Beyşehir Gölü kenarındaki festival alanında düzenlenen yürüyüş etkinliğine, Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Durmuş Ali Turgut, Halk Sağlığı Merkezi görevlileri, okul idarecileri, öğretmenler, ilk, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.

Yürüyüş öncesi öğrenciler etkinlik hakkında bilgilendirildi. Sağlık Bakanlığı’nın Kamu Hastaneleri Birliği, Halk Sağlığı Grubu Başkanlığı ve Sağlık Müdürlüğü olarak üç bölümü ayrıldığı, Halk Sağlığı Grubu Başkanlığı olarak ise 2017 yılına kadarki sürecin sağlıklı beslenme ve yaşam yılı olarak belirlendiği hatırlatıldı. 2017 yılına kadar bu çerçevede zaman zaman yürüyüş etkinliklerinin yapılacağı aktarılırken, halkın sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama dikkatini çekmek için gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin ev ve okullarda aileler ile katılmayan diğer öğrenci gruplarına anlatılması istendi. Bilgilendirmenin ardından öğrenci gruplarının göl kenarındaki Sevgi Adası önünde başlayan yürüyüşü Vuslat Parkı içerisinde devam etti. Yürüyüş, etkinliği aynı alanda tamamlandı.