Konya’nın Beyşehir ilçe merkezinde, ulaşımda trafiğe nefes aldırması ve yaşanan otopark sorununa neşter vurması beklenen tek yön uygulaması önümüzdeki günlerde başlıyor.

Beyşehir Belediyesi’nin girişimleri sonucunda Konya Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin aldığı karar uyarınca, Beyşehir kent merkezindeki ana caddelerde tek yön uygulaması yakın bir gelecekte başlatılacak. Beyşehir Belediyesi’nin şehir merkezinde yaşanan araç trafiği yoğunluğu ve yayalarla ilgili yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla hayata geçirilmesini öngördüğü çalışma, Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde yapılan toplantında da masaya yatırılarak uygun görüldü. Alınan karar doğrultusunda tek yön uygulamasına geçilmesi konusunda şehir merkezinde çalışma başlatıldı. Konya Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden gelen ilgililer alınan karar doğrultusunda önceden belirlenen cadde ve sokaklarda incelemede bulundu. İnceleme çalışmalarına Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Göksu, Konya Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi görevlileri, trafik polisleri ve zabıtalar da katıldı.

Tek yön uygulamasıyla Beyşehir’in hem trafik sorunu, hem de park sorununun bir nebze de olsa rahatlayacağının vurgulayan Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Tek yön uygulaması vatandaşlarımızın ve motorlu araç sürücülerimizin de hayatını kolaylaştıracağına inanıyoruz. Bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması, yeni oluşturulacak olan trafik akışına ve trafik kurallarına riayet etmesi gerekiyor. Su konudaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor”dedi.