Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hizmete açılan Bilgi Merkezi’nin öğrencileri huzurevini ziyaret ederek yaşlılarla sohbet etti.

Meram Belediyesi tarafından 6. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Kasım ayı içinde hizmete açılan Bilgi Merkezi’nde modern ve teknolojik ortamda eğitim verilirken sosyal faaliyetler de ihmal edilmiyor. Bu kapsamda öğrenciler Meram ilçesi Köyceğiz Mahallesi’nde bulunan Dr. İsmail Işık Huzurevi’ni ziyaret etti.

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ZİYARET

Öğrenciler, yanlarında getirdikleri hediyeleri huzurevi sakinlerine hediye etti. Yaşlıların ellerini tek tek öperek sohbet eden öğrenciler zaman zaman duygusal anlar yaşadı. İlk kez bir huzurevini ziyaret ettiklerini belirten öğrenciler, “Burada kalan yaşlılarımızı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduk. Onlarla sohbet ettik, evimizden getirdiğimiz pasta ve börekleri ikram ettik. İnşallah en kısa sürede tekrar geliriz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten oldukça memnun oldukları gözlenen huzurevi sakinleri ise bu tür ziyaretlerin daha sık yapılmasını beklediklerini ifade ederek, hatırlanmaktan dolayı öğrencilerin ziyaretinden dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Meram Belediyesi Bilgi Merkezi öğretmenleri de, ders ve etütlerle birlikte öğrencileri hayata hazırlayacak olan sosyal faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.