Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında düzenlediği “Bir İken Biz Olmak” isimli seminerde Davranış Bilimleri Uzmanı Aile Eğitim Programı Farmatörü Şengül Yiğit, mutlu evliliğin sırlarını anlattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında “Bir İken Biz Olmak” isimli seminer düzenlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi tarafından Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenen seminerde Davranış Bilimleri Uzmanı Aile Eğitim Programı Farmatörü Şengül Yiğit, mutlu evliliğin sırlarını aktardı. Seminerde sağlıklı ve mutlu evliliğe giden yolları anlatan Yiğit, “Bir şehrin, bir ülkenin alışveriş merkezi, kapalı mekanı ne kadar çoksa o ülkenin, o şehrin, o ilçenin, o beldenin köküne dinamit kondu demektir. Evde bakkaldan alınmış bir bisküvinin eşliğinde demlenmiş bir çayın, yapılmış bir kahvenin, koltukta, divanda, yerde oturarak yapılan sohbetin tadı hiçbir kafenin karşılığı asla olamaz” dedi.

Şengül Yiğit, sağlıklı evliliğin 3 altın anahtarını “Birbirinize ayıracağınız kaliteli zaman olsun, her gün en az 10 dakika baş başa kaliteli zaman geçirin, birbiriniz için bir şey yapın” maddeleriyle açıkladı.