Konya’nın Cihanbeyli İlçe Belediyesi tarafından başlatılan kitap bağış kampanyası büyük ilgi gördü.

Cihanbeyli Belediyesi tarafından 1 Ekim’de başlatılan ‘kitap bağışı’ kampanyası kısa sürede büyük ilgi gördü. Kampanyada sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da desteğiyle kısa sürede 8 bin kitap toplandı. Bu kitaplar ilçede eğitim gören öğrencilere dağıtıldı. Vedat Kora İlkokulundaki kitap dağıtım programına, Kaymakam Ahmet Gencer ile Belediye Başkanı Mehmet Kale de katıldı. Sınıfları tek tek gezen Kaymakam Gencer ve Başkan Kale, kitapları öğrencilere hediye etti.

Böyle güzel bir kampanya düzenlenmesi dolayısıyla Başkan Kale’ye teşekkür eden Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, ilçede eğitim kalitesinin daha da artırılması için çalıştıklarını belirtti.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de, kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlara teşekkür ederek, “Öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi amacıyla düzenlediğimiz bu kampanyanın oldukça faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Yerel yönetimler olarak her zaman eğitimin yanında olduklarını ifade eden Kale, ilçedeki eğitim seviyesinin yükselmesi ve daha kaliteli eğitim için her zaman öğretmenler ile öğrencilerin yanında olduklarını kaydetti. Mehmet Kale, yıl boyunca en fazla kitap okuyan öğrencileri belediye olarak ödüllendireceklerini de sözlerine ekledi.

Programda Veda Kora İlkokulu yöneticileri ve öğretmenleriyle de sohbet eden Kaymakam Gencer ve Başkan Kale, okuldaki eksikliklerin giderilmesi noktasında gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.