Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Konya’daki en büyük piknik alanlarından ve parklarından birisi olan Dutlukırı Kültür Parkı’nda revizyon çalışması başlattı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yaklaşık 800 bin metrekarelik alanıyla Konya’daki en büyük parklardan biri olan Dutlukırı Kültür Parkı’ndaki revizyon çalışmalarını denetledi.

İlçe genelinde çevre ve yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Toru, "Farklı mahallelerimizde yapımına başladığımız 32 parktaki çalışmalar belli bir oranda tamamlandı ve kısmen de devam ediyor. 30 Mart’ta yapılan mahalli idare seçimleriyle belediyemize bağlanan köy ve beldelerde de çocuk oyun alanları oluşturduk. Ayrıca ilçemizde yaklaşık 800 bin metrekarelik alanı kapsayan Dutlukırı Kültür Parkı’nda da revizyon çalışmamız var. Bu alanın, ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi açısından gözden geçirilmesi gerekiyordu. Halkımızın istifadesine sunmak üzere bu alanla ilgili farklı konseptte projelendirme çalışmasını tamamladık. Ekiplerimiz hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor ve inşallah önümüzdeki bahar dönemine kadar vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi.

FARKLI BİR KONSEPT OLUŞTURULACAK

Parkın projesinin farklı bir konseptte hazırlandığına dikkat çeken Başkan Toru, "Çocuklarımız ve gençlerimiz için aktivite alanları, tüm hemşehrilerimizin sportif faaliyetlerini yapabileceği alanlar, kameriyeler, yeni yürüyüş alanları, otoparklar ve farklı peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Üzüm bağı, çiçek bahçesi, seyir terasları ve kafeterya da bu konseptte yer alacak. Dutlukırı Piknik Alanı’nı, halkımızın daha fonksiyonel bir şekilde istifade edebileceği bir park haline getirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

HALKIMIZIN TALEPLERİNE HIZLA CEVAP VERİYORUZ

30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde vatandaşların, Dutlukırı Kültür Parkı’yla ilgili düzenleme talebinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Toru, "Biz de vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermek üzere seçimden sonra ilk olarak bu bölgeyi ele aldık. Projelendirme çalışmalarını tamamladık. Bizim için önemli olan halkımızın ihtiyaçlarına, beklentilerine ve taleplerine en hızlı bir şekilde cevap verebilmektir. Halkımız şundan emin olsun; bu park, bahar döneminde çevre kalitesi yükselmiş bir şekilde ve yeni aktivite alanlarıyla beraber onların hizmetine sunulmuş olacak" dedi.