Elektrik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve yönetim kurulu üyeleri KTO Karatay Üniversitesi’ne nezaket ve işbirliği ziyaretinde bulundu.

Ziyarete, Elektrik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Önder Karaduman, Yönetim Kurulu Üyesi ve İsken Enerji Genel Müdürü Dr. Sırrı Uyanık, Dernek Denetleme Kurulu Üyesi Osman Nuri Doğan, Genel Sekreter Obahan Obaoğlu katıldı.

Görüşmeye KTO Karatay Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, Mütevelli Heyet Üyesi Lütfi Can Başaran, Enerji Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Mustafa Yavuz ile Araştırma Görevlisi Ayşegül Uçkun katıldı.

Ziyarette, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip Enerji Yönetimi Bölümü bağlamında KTO Karatay Üniversitesi ile Elektrik Üreticileri Derneği arasında muhtemel işbirliği ve ortak çalışma alanlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Karaduman ile Yönetim Kurulu Üyesi Uyanık, böyle bir bölümün KTO Karatay Üniversitesi’nde açılmış olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ve bu bölümle ilişkili olarak hem öğrencilerin daha nitelikli yetişmesi hem de öğretim elemanlarıyla işbirliği bağlamında her türlü ortak projeye açık olduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bölümün açılmasında fikir ve düşünceleriyle KTO Karatay Üniversitesi’ni destekleyen Uyanık ve Yavuz’a teşekkürlerini iletti. Rektör Torlak, öğrencilerin sektörü tanıyarak yetişmeleri için staj ve uygulamalı öğretim başta olmak üzere sektör temsilcilerinin derslerde tecrübe ve birikimlerini aktarmasının önemli olacağına, ayrıca sertifika programlarının, panel, konferans ve enerji sektörüne yönelik ulusal ve uluslararası katılımlı toplantıların Konya’da yapılmasının önemine değindi.

Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Aydoğan da, dernek ile Konya iş dünyasının da faydalı işbirlikleri yapılabileceğine vurgu yaptıktan sonra, Konya Ticaret Odası’nın kurmuş olduğu KTO Karatay Üniversitesi’nin Elektrik Üreticileri Derneği ve üyeleri ile aynı dili rahatlıkla konuşabilmeleri bakımından işbirliklerinin de daha kolay olacağını belirtti.

Enerji Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yavuz, işbirliği alanlarının belirlenmesine yönelik olarak Dernek Genel Sekreteri Obaoğlu ile kısa sürede iletişim halinde olacaklarını ve öngörülen programlarının realize edilmesi için çalışma başlatacaklarını ifade etti.

Konya’yı ve KTO Karatay Üniversitesi’ni ziyaret etmiş olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Dernek Yetkilileri ve KTO Karatay Üniversitesi Yönetimi arasında karşılıklı olarak kurumsal hediyelerin takdiminden sonra en kısa sürede ortak protokol imzalanması dilekleri ile ziyaret sona erdi.