Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği tarafından bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Ulusal Kurultay’da Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinde uygulanan ‘Çene Kemiği Kırıklarının Endoskopik ( Kapalı ve İzsiz) Yöntemle Tedavisi’ başlıklı tebliğ, Asistan Bildiri Yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşen Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği 36. Ulusal Kurultay’ında Türkiye ve dünyadan alanında söz sahibi bilim insanları bir araya geldi. Kurultay kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da Asistan Bildiri ve Uzman Araştırma olmak üzere iki kategoride yarışma düzenlendi. Asistan Bildiri Yarışmasında dünyada sayılı merkezde yapılabilen SÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinde ise farklı yöntemler kullanılarak uygulanan ‘Çene Kemiği Kırıklarının Endoskopik ( Kapalı ve İzsiz) Yöntemle Tedavisi’ başlıklı tebliğ, klinik asistanlarından Dr. Malik Abacı’nın başarılı sunumu ile jüri tarafından birinci seçildi.

Alınan bu ödülün kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyleyen SÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun, “Teknoloji tıbbın hizmetindedir. Plastik Cerrahi kliniği olarak bu imkanı çene kemiği kırıkları tedavisinde başarı ile uyguluyoruz. Fakülte olarak da bu anlamda bir adım öne çıktığımızı düşünüyorum. Alınan bu ödül fakültemiz ve üniversitemizin bize sağladığı çalışma ortamı ve teknik altyapı ile mümkün olmuştur. Klinik olarak bu ve benzeri alanlarda çalışmalarımızı bundan sonra da devam ettireceğiz” diye konuştu.

SÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Akdağ ise, “Kliniğimizde çene eklemi bölgesi ameliyatları sıklıkla yapılmaktadır. Çene kemiğinin kulak önüne denk gelen bölge kırıklarının açık ameliyatla yapılması halinde yüz felci ve yara izi gibi riskler taşımaktadır. Bu nedenle biz de kapalı kırık tedavisi uygulaması yapıyoruz. Bu konuda başarılı sonuçlar alıyoruz” dedi.