Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi personeline İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi.

İş Güvenliği Uzmanı Hidayet Kaleli tarafından verilen seminere, zabıta müdürlüğü personeli katıldı. İş kazalarının ve meslek hastalıklarının büyük oranda önlenebileceğinin vurgulandığı eğitimde; personelin sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için uyması gereken kurallar, yasal hak ve sorumluluklar anlatıldı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, iş sağlığı ve güvenliği konusunda belediyenin diğer birimlerine de seminerlerin verileceğini kaydederek, işverenin çalışma alanında iş güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almak zorunda olduğu gibi, çalışanların da yasal hak ve hükümlülüklerden haberdar olması gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Mesleki eğitimin çok önemli olduğunu, işçinin işiyle ilgili yaşayacağı her türlü sıkıntı ve sorunun aşılmasında çalışanların da bazı genel yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğini belirten Özgüven, “Verilen eğitimlerin amacı çalışanları korumak ve işletmenin güvenliğini sağlamaktır. İş yerlerinde meydana gelen kazaların yüzde 90’ı dalgınlık, dikkatsizlik ve ihmal sonucunda meydana gelmektedir. Bu durumun önüne geçilmesinde yapılması gereken en önemli şeylerden biridir eğitici seminerler” dedi.

Eğitime katılan personele iş sağlığı ve güvenliği konusu ile ilgili örnekler, videolarla desteklenerek anlatıldı.