Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, belediyenin mal varlıkları arasında yer alan çeşitli iş yeri, açık alanlar ve park alanlarının vatandaşlara kiralık olarak tahsis edildiğini belirterek, bu alanları kullanan vatandaşların ödemesi gereken kira ve işgaliye ücretlerini ödemeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Özellikle sebze pazarı ve hal civarındaki Belediyeye ait dükkanları kiraya tutan kişilerin borçlarını ödemediklerini kaydeden Özgüven, “Bu bölgedeki belediyeye ait dükkanların kira bedelleri ile şahıslara ait dükkanların kira bedelleri arasında 10 kat fark var. Aylık kirası 50 TL olan yıllık kirası ise 600 TL olan bu dükkanların büyük çoğunluğundan 5 yıl süreyle kira bedeli alınmamış. Biz kamu vicdanının rahatlatılması, hakların korunması noktasında hassasiyet göstereceğimizi belirtmiştik. Bu kiracılara tebligat yapmaya başladık. Borçları nedeniyle vatandaşlarımızın boğazlarını sıkmıyoruz. Vatandaşlarımızın ödeme iradesine, iyi niyetine bakıyoruz. Borcunu ödemek isteyen vatandaşlarımıza taksitlendirme seçeneği sunuyoruz. Ödemek istemeyen vatandaşlarımıza ise yasal yollardan alacağımızı tahsis edeceğimizi ve işyeri tahliyesine kadar uygulama yapacağımızı ifade ediyorum” dedi.

ESNAFIN YÜZDE 60’INDA İŞ YERİ AÇMA RUHSATI YOK

Başkan Özgüven zabıta müdürlüğünün yaptığı denetimlerde Ereğli’de yüzde 60 oranında iş yerlerinde ruhsat olmadığının tespit edildiğini de kaydederek, “Bu eksiklik belediyenin ve belediyeyi yönetenlere aittir. Bu konuda her hangi bir çalışma olmadığı gibi kayıtta tutulmamıştır. Ruhsatı olmayan esnafımızın Belediyeye müracaat ederek ruhsatlarını almalarını istiyor, kanunlar çerçevesinde çalışmaları temennisi ile konuya duyarlı yaklaşmalarını bekliyoruz” diye konuştu.