Konya’nın Ereğli ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, düzenlenen bir programla kutlandı.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen program Ereğli Şehit Mustafa Yurter Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama ve İş Okulu tarafından gerçekleştirildi. Programa, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Garnizon Komutanı Uğur Efe, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ile ilçe protokolü, öğrenciler, vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Ereğli Şehit Mustafa Yurter Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alparslan Ünal yaptı. Ünal, engelli olmanın ve engellerle yaşamanın birçok sorunu da beraberinde getirdiğini ifade ederek sorunların çözüme kavuşturulması noktasında önemli adımların atıldığını söyledi.

Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama ve İş Okulu Müdürü Vefa Demirkıran ise, en büyük amaçlarının engelli gençlerin istihdam edilmeleri ve üretime katılmaları yönündeki çalışmaların hedefledikleri noktaya geldiğini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen de, engellilerin yaşam standartlarını yükseltilmesi için çalıştıklarını ve eğitim noktasında çıtayı yükselttiklerini belirtti.

Engelli bireylerin toplumun en önemli bireyleri arasında yer alabilmesi için herkesin üzerine büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Son yıllarda çok güzel ve önemli çalışmalar yapılıyor. Ve bu çalışmaların karşılığında da çıta hep yükseliyor. Hükümetimizin imza attığı önemli projeler ile hem engelli bireyler hem de ailelere büyük hizmetler sunuluyor. Bu hizmetlerde vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanıyor. Yerel bazda da biz sizlerin sorunlarına ortak olarak farkındalık yaratmak istiyoruz. Bunu yaparken de ortak akıl çerçevesinde tek program dahilinde gerçekleştirelim istiyoruz. Belediye olarak her türlü çalışmada, projede engellilere bir adım daha da yakınlaşacağız” diye konuştu.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturabilmek için toplumun her kesimine aynı duyarlılıkla sahip çıkmak gerektiğini kaydederek, “Toplumsal duyarlılığı geliştirmek yasalarla mümkün olmayıp sorunlara ortak bakış açısı, ortak akıl anlayışı ve ortak hassasiyet çözümün birer parçasıdır. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın da etkin rol üstlenmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli gösteriler ve eğlencenin ardından program son buldu.