Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede kaldırım işgalinde bulunan esnaflar uyarıldı.

Atatürk Bulvarından Esnaf Sitesine kadar tüm esnafları dolaşan Belediye Zabıta ekipleri dışarıda bulunan eşyaların içeri alınması için iş yeri sahiplerine gerekli uyarılarda bulundu. Kaldırım işgali ile yayaların yürüme haklarının elinden alındığı hem de görüntü kirliğinin meydana geldiğini kaydeden ekipler, esnaftan eşyaların içeriye alınmasını istedi.

“KALDIRIM İŞGALİNE İZİN VERİLMEYECEK”

Ereğli Belediye Başkanı Başkanı Özkan Özgüven, kaldırım işgaline karşı sıkı bir denetim uygulayacaklarını ifade ederek, bu konuda esnafların duyarlı davranması gerektiğini kaydetti. Kaldırımların vatandaşın ortak kullanım alanı olduğunu hatırlatan Başkan Özgüven, kaldırım işgaline izin vermeyeceklerini ifade ederek, “İşgal konusunda yoğun şikayetler alıyoruz. Alış veriş eden vatandaşlar kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Kaldırım işgali konusunda gerekli uyarıları yaptık bu günden sonra esnaflarımızın kaldırımları işgale etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Daha modern bir Ereğli için kaldırım işgaline son verelim” diye konuştu.